Down sendromlu çocuklar buluştu

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören Down sendromlu çocuklar ile öğretmenlerinin ortaklaşa hazırladıkları “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü” etkinliğinde Down sendromlu çocuklar ve aileleri yapılan aktivitelere katılarak mutl

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören Down sendromlu çocuklar ile öğretmenlerinin ortaklaşa hazırladıkları  “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü” etkinliğinde Down sendromlu çocuklar ve aileleri yapılan aktivitelere katılarak mutlu oldu. Birleşmiş Milletler 10 Kasım 2011 kararı ile 21 Mart tarihini resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak tanıdı. Konya’da Down sendromlu bireyler ve ailelerine destek veren, onları doğru kanallara yönlendirecek çalışmalara imza atan DEHA Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenledi.

DEHA Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesinde Farkındalığı sağlamak için organize edilen etkinlikte konuşan Veli Çoban, şunları söyledi. Bugünün Down sendromlu bireyler hakkında toplumsal bilinç yaratmak açısından önemli bir fırsattır. Down sendrom bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down sendromu iyileştirecek veya yok edecek bir tıbbı tedavi yoktur. Tok yolu eğitimdir. 0-2 ay itibariyle eğitime başlamak son derece önem taşımaktadır. DEHA Müdürü Halil Coşkun ise Down sendromlu bireylerin  sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamaları büyük önem taşıyor.   

Dünya Down Sendromu Günü gibi farkındalık yaratacak organizasyonlar, tüm toplumun kapsamlı bir bakış açısı ile Down Sendromu hakkında bilgilendirilmesine olanak sağlıyor. Erken eğitim programları fizyoterapi, dil terapisi, oyun grupları gibi seçenekler aileler tarafından iyice değerlendirilmeli ve doğru kaynaklara ulaşılarak karar verilmelidir. Erken müdahale ve fizyoterapi programlarıyla çocuğun gelişiminin en erken yaştan itibaren desteklenmesi en önemli konudur. Protokol konuşmalarının ardından etkinliğe katılan Down sendromlu çocuklar, öğretmenleri ile velileri hazırlanan rengârenk balon uçurtma etkinliğinde balonları havaya bıraktılar. Daha sonra müzik eşliğinde gönüllerince eğlenme imkanı buldu. Etkinlik günün anısına çektirilen toplu fotoğraf ile etkinlik sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri