Douglas Adams 61 yaşında

Google, ünlü yazarın doğum gününde “Otostopçunun Galaksi Rehberi”nden tanıdık birçok unsuru yerleştirdiği bir “doodle” hazırladı.

Google, bilimkurgu ve komedi yazarı Douglas Adams’ın doğum gününü bugün giriş sayfasına koyduğu bir “doodle”la kutluyor.

Adams en çok, ilki 1979’da basılan beş kitaplık bir “üçleme”ye dönüşmeden önce radyo komedisi olarak yayınlanan “Otostopçunun Galaksi Rehberi”yle (Hitchhiker's Guide to the Galaxy) tanınıyor. 11 Mart 1952’de Cambridge’de doğan yazar 2001’de henüz 49 yaşındayken Santa Barbara, California’da geçirdiği bir kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Google’ın eskizi Adams’ın popüler metinlerinin alametifarikalarını içeriyor. Eskizde bir fincan çay görülüyor―yazarın “Ruhun Uzun Karanlık Çay Saati” (The Long Dark Teatime of the Soul) adlı Dirk Gently detektif romanlarına bir gönderme. Havlu ise Adams’ın uzay seyahati için gerekli gördüğü eşyalardan biri.

Eskizde yer alan bir asansör kontrol paneline dokunduğunuzda “Otostopçu” romanlarının en kalıcı karakterlerinden biri olan paranoid android Marvin görünüyor. Otostopçunun Rehberi’ne daha birçok gönderme var. Birkaç tıktan sonra, kulağa yerleştirildiğinde istenilen dili tercüme eden Babel Fish gibi Adams’ın en kurgusal keşifleri ortaya çıkıveriyor.

Doctor Who’nun da üç bölümünü yazdı
Monty Python’dan Graham Chapman’la çalışan Adams’ın grubun birkaç skecinin yazımına katıldığı bilinse de kariyerindeki asıl çıkışı “Otostopçunun Galaksi Rehberi”yle yapmıştı.

Douglas Adams ayrıca Tom Baker’ın oynadığı Doctor Who’nun da üç bölümünü yazmıştı. Yazar ateist görüşleri, korumacılığı ve teknolojiye olan düşkünlüğüyle tanınıyordu.

Adams kurgu eserlerinin yanı sıra “Last Chance to See” adlı kitabında dünyanın soyu en çok tükenme tehlikesi altındaki bazı türlerini de yazmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri