DOSD Meram’da ‘Dil ve İletişim’ anlatıldı

DOSD Meram, her ay mutat olarak gerçekleştirdiği aile seminerleri kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Sarı’yı ağırladı.

Prof. Dr. Sarı’nın ‘Down Sendromlu Çocuklarda Dil ve İletişim Becerileri’ni anlattığı seminere, özel ailelerin ilgisi bir hayli yoğun oldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Sarı, Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram Aile Seminerleri’nin konuğu oldu. Down sendromlu bireylerde dil ve iletişim becerilerinin anlatıldığı seminere DOSD Meram Dernek Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu, özel bireylerin aileleri, üniversitelerin özel eğitim bölümü hocaları ve öğrencileri katıldı.

BİZ BU İŞE GÖNÜL VERDİK

DOSD Meram Dernek Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu, merkezin çatısı altında bir yılı aşkın süredir özel çocuklar ve aileleriyle birlikte yürüdüklerini ifade ederek, “Biz bu işe gönül verdik. Hocalarımız hiçbir karşılık beklemeden çalışmalarımıza katılıyor, çocuklarımıza destek oluyor, bizlere yön veriyorlar. Onların engin bilgilerinden istifade ederek önemli bir mesafe katettik. Rabbim çocuklarımıza ve ailelerine daha nice hizmetler vermeyi bizlere nasip etsin” diye konuştu.

DİL VE İLETİŞİM KAVRAMLARI BİRLİKTE ELE ALINMALI

Seminerine down sendromu hakkında genel bilgiler vererek başlayan Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Sarı, down sendromunun genetik bir durum olduğunu hatırlattı. Sendromun çeşitli versiyonları ve benzer fiziksel durumları olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Sarı, down sendromlu bireylerin hayatlarını idame ettirmeleri açısından dil ve iletişim becerilerinin önemine işaret etti. Dil ve iletişimin, konuşma, dinleme becerilerinin yanı sıra okuma, yazma, okuduğunu anlama faktörlerini de kapsadığını söyleyen Prof. Dr. Sarı, “İletişim, dile bağlı gelişen bir durum. O sebeple birlikte ele alınması gerekiyor. Dil geliştikçe iletişim de gelişiyor. Bu nedenle ilişkili bu iki kavramı ayrı düşünmememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri