DOSD Meram ailesi piknikte bir araya geldi

Meram Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram’da eğitim alan çocuklar ve aileleri ‘DOSD’luk Pikniği’nde buluştu.

Renkli görüntülerin yaşandığı piknikte özel çocuklar gönüllerince eğlenirken aileler de kaynaşma ve istişare etme imkanı yakaladılar. Özel çocuklar piknikte ok atıp boyama etkinlikleri yaptılar. Zeybek oyununda gösterdikleri performansla ailelerinden ve hocalarından bol bol alkış olan özel çocuklar verdikleri kısa saz konseriyle de dinleyenlerin kulağının pasını sildiler. Halat çekme ve diğer oyunlarla eğlenen çocukların oyunlarına eşlik eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da özel çocuklarla ayrı ayrı ilgilendi, ailelere de hal hatır sorup sohbet etti.

Etkinlikte ailelere seslenen DOSD Meram Dernek Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu, bir senedir özel çocuklara ve ailelerine hizmet veren DOSD Meram’ın artık büyük bir aile olduğuna vurgu yaptı.

İKİ SINIF DAHA EKLENİYOR

Down sendromlu bireylerin ve ailelerin hayatlarına dokunmak adına DOSD Meram çatısı altında güzel bir birliktelik oluşturduklarını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş bu birlikteliğin her geçen gün büyüdüğünü kaydetti. DOSD Meram için yola çıktıklarında böyle bir yapının örneğinin Türkiye’de olmadığını dünyada ise çok nadir olduğunu söyleyen Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık bu işi daha ileriye götürme zamanı. Bu sebeple DOSD Meram’a iki ayrı sınıf daha ekliyoruz. 18 yaş üstü özel çocuklarımıza meslek edindirme eğitimleri verecek, istihdamlarına yardımcı olacağız. Amacımız onların günlük hayatın içinde sosyalleşmelerini sağlamak. Özgüvenlerini artırmak ve iş dünyasına kazandırmak. Bunun yanı sıra spor tesislerimizde rahatlıkla spor yapabilmelerinin önünü açacağız. Bu kapsamda Dosd Meram Spor Kulübü’nü kurduk.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri