Dört Partinin Kadın Vekilleri, Kadınların Sorunlarının Çözümünde Hemfikir

Meclis'te temsil edilen 4 partinin kadın vekilleri, kadının toplumdaki yeri ve cinsiyet ayrımcılığına karşı aynı fikirde birleşti.

Meclis'te temsil edilen 4 partinin kadın vekilleri, kadının toplumdaki yeri ve cinsiyet ayrımcılığına karşı aynı fikirde birleşti. Kadın milletvekilleri konuşmalarında, “Kadın sorunu bir partinin değil, hepimizin sorunudur” derken, kendi partilerindeki kadına karşı pozitif ayrımcı bakışa vurgu yapmayı ihmal etmedi.

Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile milletvekili buluşmasına katılan 4 partinin kadın milletvekilleri Türkiye’deki kadın sorunu hakkındaki fikirlerini paylaştı. Etkinliğe Ak Parti milletvekili Zeynep Karahan Uslu, MHP’den Ruhsar Demirel, CHP’den Candan Yüceer, Halkların Demokrasi Partisin’den ise Sebahat Tuncel katıldı.

AK partili Uslu, konuşmasında KOSGEB üzerinden kadın girişimcilere pozitif bir teşvik sağlandığını dile getirerek, yapılan her şeye rağmen Türkiye’de kadın sorunu olduğunu kabul etti. CHP’li Yüceer ise Türkiye’deki kadına olan mevcut bakış açısının acilen değişmesi gerektiğini ifade ederek, “Kadının yeri evidir anlayışını, dekolte giyen kadın için tecavüz kaçınılmazdır bakışını, kadın çalışma hayatına girerse erkek işsiz kalır önyargısı yıkılması gerekiyor. CHP kadına her alanda eşit bir alan sağlamıştır.” dedi. Halkların Demokrasi Partisi milletvekili Tuncel ise “Kadınlar müzakere konusunda daha uzlaşmacı. Bunu Meclis’te başörtüsü konusunda gördük. Gezi olaylarına katılanların yüzde 51’i kadındı. Kadınlar küfürlü sözleri silerek yeni bir dil getirdiler. Kadın sorunu bir partinin değil hepimizin sorunudur.” diye konuştu. MHP’li Demirel de 2007 ile 20011 arasında partilerinde 2 kadın milletvekili olduğunu, bu rakamı 2011-2013 arasında 3’e çıkardıklarını belirterek, “Gördüğünüz gibi sayımız yüzde 50 arttı.” diyerek espri yaptı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri