Dört kişide domuz gribi şüphesi

Geçtiğimiz hafta Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine biri Tıp Fakültesi öğrencisi iki kişi domuz gribi şüphesiyle başvuruda bulunmuştu.
 Aynı tarih aralığında Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine de domuz gribi şüphesi ile iki başvuru gerçekleşti. İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bahattin Akyürek, domuz gribi şüphesi ile hastaneye başvuran şahıslardan alınan kan örneklerinin tahlil yapılmak üzere Ankara’daki Refik Saydam Laboratuarı’na gönderildiğini bildirdi. Domuz gribi şüphesi ile Meram Tıp Fakültesi ile Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran şahıslarda domuz gribi kliniğine rastlanmadığını dile getiren Bahattin Akyürek, yine de emin olmak için şüphelilerden alınan kan örneklerinin tahlil edildiğini anlattı. Büyük ölçüde negatif bir sonuç gelmesini tahmin ettiklerini aktaran İl Sağlık Müdür Vekili Akyürek, “Hastalığın uluslar arası düzeyde yayılma riski var. Bu nedenle daha sıkı önlemler alınıyor. Bu gribin ana kaynağı Meksika. Domuz gribinin etkilerini en aza indirmek için başta kamuya açık alanlarda temizlik ve hijyeni sağlamak olmak üzere ciddi tedbirler alındı” diye konuştu.
OKULLARDA HİJYEN EN ÜST DÜZEYE ÇIKACAK
Öğrencilerin domuz gribi virüsüne yakalanmaması için ilk ve orta dereceli okullarda da temizlik ve hijyene yönelik çalışma yapıldığını aktaran Akyürek, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda ortak çalışması var. Bu çalışma çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Konya’daki okullarda hijyene yönelik çalışma başlattı. Şu an temiz ve hijyenik olduğunu kanıtlayan 51 eğitim kurumuna beyaz bayrak verildi. Steril açıdan eksikleri olan okullarda da bu şartların sağlanması için ciddi çalışma başlatılmış oldu” dedi.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri