Doodle 4 Google kazananı Melissa Çağlar oldu

Google'ı açanlar bugün büyük bir sürprizle karşılaştı. Google'ın Doodle 4 yarışmasının kazananı Melissa Çağlar'ın hazırladığı Doodle gün boyu Google anasayfasında kalacak.

Doodle 4 Google kazananı Melissa Çağlar oldu. İlkokul dördüncü sınıf öğrencisi Melissa Çağlar, Google Türkiye tarafından düzenlenen “Türkiye'nin Harikaları” adlı logo yarışmasını kazandı. Melissa'nın yaptığı Doodle gün boyu Google anasayfasında olacak.

Genç yetenekler, 'Türkiye’nin Harikaları' temalı yarışma için tarihi ve doğal güzellikleri Doodle olarak tasarladı. Mart ayı başından bu yana süren yarışmaya, yaklaşık 50 binin üzerinde başvuru oldu. Bu sayı, Google'ın Avrupa’daki benzer uygulamaları arasında bir rekor da oldu.

Başvurular arasında en çok çizilen harikalar ise boğaz köprüsü, peri bacaları, Nemrut Dağı, Galata kulesi, Mevlana müzesi, Van kedisi ve lale oldu.

Ankara Gazi İlkokulu dördüncü sınıf öğrencisi Melissa Çağlar, halk oylamasıyla birinci oldu. Melissa’nın tasarladığı logo, Turizm Haftası’nın kutlandığı bugün Google ana sayfasında yer almaya hak kazandı.

Melissa Çağlar binlerce rakibi arasında oldukça anlamlı Bir Doodle resimi hazırlayarak bütün Google ekibini kendisine hayran bıraktı ve neticesinde Google Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen Doodle 4 Google yarışmasını birincilikle biirdi.

Bu büyük başarısı nedeniyle Melissa Çağlar bir adet Nexus 7 Tablet kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri