Dönüm noktası!

Çok ortaklı holdingler açısından milat sayılabilecek bir aşamayı İttifak gerçekleştirdi
GONG, İTTİFAK İÇİN ÇALDI
Yılın son işlem gününde İMKB’nin açılış gongu İttifak Holding için çaldı. İttifak Holding hisselerinin İMKB’de işlem görmeye başlaması amacıyla düzenlenen gong töreni, dün İstinye’deki İMKB binasında gerçekleştirildi. Törende, SPK Başkanı Vedat Akgiray, İMKB Başkan Yardımcıları Esin Akbulut ve Aydın Seyman ile İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, gongu birlikte çaldı.  
İSTİKRARLI ÇİZGİNİN NETİCESİ
İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, holdingin kurulduğu günden bugüne sağlıklı ve istikrarlı bir büyüme çizgisi izlediğini belirterek, İMKB süreciyle önemli kurumsal hedeflerinden birine ulaştıklarını söyledi. Buğa, “19 bin ortağımızı, 5 bin çalışanımızı ve 18 şirketimizi temsilen burada bulunmaktan gurur duyuyoruz. İttifak Holding, Borsa’nın da vereceği enerjiyle daha da büyüyecek” dedi.


İttifak’ın büyük başarısı

2009’un son işlem gününde Borsa’da sabah seansı İttifak Holding’e “Hoşgeldin” gongu ile açıldı

Konya’dan çok ortaklı yapıda başarılı modeli ortaya koyan İttifak Holding’in hisseleri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası(İMKB)’de işlem görmeye başladı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, İMKB Başkan Yardımcıları Esin Akbulut ve Aydın Seyman ile İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa’nın katıldığı “İttifak Holding Hisseleri Açılış Gong Töreni”yle, sermaye piyasaları yatırımcıları, borsada alternatif bir hisse senedine daha kavuştu.
Holding yöneticileri ile para ve sermaye piyasalarının önemli temsilcilerinin bir araya geldiği törende, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, İMKB Başkan Yardımcıları Esin Akbulut ve Aydın Seyman ile İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, gongu birlikte çaldı.  
BUĞA: BURADA BULUNMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ
İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, holdingin kurulduğu günden bugüne sağlıklı ve istikrarlı bir büyüme çizgisi izlediğini belirterek, İMKB süreciyle önemli kurumsal hedeflerinden birine ulaştıklarını söyledi.
Buğa şöyle konuştu: “19 bin ortağımızı, 5 bin çalışanımızı ve 18 şirketimizi temsilen bugün burada bulunmaktan gurur duyuyoruz. İnanıyorum ki, İttifak Holding, Borsa’nın da vereceği enerjiyle daha da büyüyecek, ülkemize sağladığı katma değeri milyar TL’li rakamlarla telaffuz edilen boyutlara taşıyacaktır. Rekabet olmadan rekor olmaz; rakiplerimizin de kazanması ve elbirliğiyle kalkınmış bir ülke yaratmak, bu ülkenin her ferdi gibi bizim de ortak hayalimiz.”
İttifak Holding’in Anadolu girişimcisinin, dolayısıyla Türkiye’nin gücünün sembolü bir grup olduğuna vurgu yapan Buğa, şirketin bundan sonra da kendisine duyulan güveni boşa çıkartmayacağını kaydetti.
Halka arz edilmeksizin borsaya kote olan İttifak Holding’in hisseleri, II. Ulusal Pazar’da ITTFH kodu ve 58,50 TL referans fiyatı ile işlem görmeye başladı. Holding hisselerinin borsada işlem görmeye başlamasıyla, sermaye piyasaları yatırımcıları, borsada alternatif bir hisse senedine daha kavuşmuş oldu.
1988’de kurulan İttifak Holding, 1994 yılında, “sermayesinin %100’ü halk ortaklığına açık bir halk şirketi olmak” hedefiyle Sermaye Piyasası Kurulu'na kayıt oldu. Yatırım yelpazesinde birçok sektör bulunan ve 19 bine yakın ortağı olan holdingin, perakendeden inşaata, gıdadan alışveriş merkezine, makine üretiminden tarım ve hayvancılığa, pek çok alanda faaliyeti bulunuyor.
İttifak Holding, 2008 yılında 700 milyon TL konsolide ciro, 2009’in ilk 9 aylık döneminde ise 576 milyon TL konsolide ciro gerçekleştirdi. İttifak Holding, 5 bin kişiye doğrudan, 7 bin kişiye ise dolaylı istihdam sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri