Donanımlı hekim yetiştiriyoruz

Kendi bölümündeki öğrencilerin teorik ve pratik açıdan donanımlı bir şekilde yetiştirildiğine dikkat çeken SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, "Verdiğimiz eğitim sayesinde göreve yeni başlayan mezunlarımız, hiç bir zorluk çekmiyorlar" dedi.

Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş'ı makamında ziyaret ederek, üniversite tercih dönemi öncesinde bilgiler aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Göktaş, Muhammet Gümüş'e teşekkür etti. Dekan Göktaş, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin marka olduğunu söyledi. Tıp Fakültesi'nde teorik eğitimin yanı sıra, pratik eğitimin de fazlası ile verildiğini ve bu durumun üniversite öğrencilerine ekstra bir kazanım sağladığını aktaran Göktaş, "Amacımız, nitelikli bir hekim yetiştirmektir. Köklü bir üniversiteyiz. Akademik kadromuz güçlü. Tüm olanaklara sahibiz. Bu özelliklerimiz, sağlık alanında üniversitemizi başarılı kılıyor" diye konuştu.

TERCİH YAPARKEN ÇOK BOYUTLU DÜŞÜNMEK GEREKİR

7 Ağustos Salı günü başlayacak ve 14 Ağustos'ta bitecek olan üniversite başvuruları öncesinde değerlendirmelerde bulunan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tıp Fakültesi, zor bir bölüm. Dersleri ağır oluyor. Tıp Fakültelerinin eğitimleri, her üniversitede yüzde 70 oranında neredeyse aynı. Her öğrencimizin görüşüne saygı duyuyoruz. Çünkü bizim de öğrencilerimizden öğreneceğimiz çok şeylerimiz var. Ortaya atılan bir konu olunca hep birlikte istişare ediyoruz. Bu istişareler, bizim bakış açımızda da olumlu etkiler bırakıyor. Bu şehrin çocuklarının, bu şehre hizmet etmesi gerekir. Dediğim gibi tıp fakültesi okumak zor. Farklı şehirde okumak isteyen öğrencilere saygı duyulmalıdır. Çünkü farklı şehirde okumak, gençlerimize ayrı bir sorumluluk bilinci kazandırıyor. Fakat olayın başka bir boyutu da var. Bu bölümü okumak zor olduğu için aile desteği de şart. Öğrencilerimizin çamaşır, bulaşık yıkaması, yemek yapması hepsi zaman alacak. Ailesinin yanında okuyan öğrencilerimizin ise böyle bir derdi olmaz. Kendisini sadece derslerine verir. Tercih yaparken çok boyutlu, maddi ve manevi imkânları da işe katarak, düşünmek gerekir."  

HEM TEORİK HEM PRATİK EĞİTİM VERİYORUZ

"Önemli olan üniversitelerdeki akademik kadrolar ve öğrencilere verilen teorik eğitimin yanı sıra, pratik eğitim" diyen Göktaş, "Öğrenciler, Tıp Fakültesi'ni bitirir, teorik olarak bir olgunluğa erişir fakat eğitim hayatı boyunca bir dikiş atmayı bile öğrenemezse teorik eğitim faydası kalmaz. Bizim üniversitemizde isteyen her öğrenci, istediği klinikte kendini geliştirebilir. Bizim fakültemizden mezun olan öğrencilerimizden duyduğumuz tek söz şu: 'İyi ki Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuşuz.' Bu hem öğrencilerimiz için hem de bizler için birer gurur kaynağıdır. Bizden yetişen öğrenciler, donanımlı bir şekilde yetiştirildiği için gittikleri hastanelerde ilgili kliniklerde zorluk çekmiyorlar. Alanında başarılı hekimlerden, övgüler alıyorlar. Bahsettiğim gibi önemli olan iyi bir hekim yetiştirmek ve buna uygun bir eğitim metodu çizebilmektir. Ayrıca öğrencilerimizin akademik anlamda da kendilerini istedikleri noktaya yükseltme imkânları var" şeklinde konuştu. Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş de Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin başarılı işlere imza attığını dile getirdi.  Hastaneye çevre illerden bile hastaların getirildiğini duyduklarını ve bu durumun da Konya'nın sağlık alanında başarılı işlere ne denli imza attığının göstergesi olduğunu ifade eden Gümüş, çalışma hayatında Dekan Göktaş ve ekibine başarılar diledi.

EMRE ÖZGÜL   

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri