Domuz gribinden korunmak için nasıl beslenilmeli?

Özel BSK Konya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Semahat Altunhul, domuz gribinden korunmak için nasıl beslenilmesi gerektiğini açıkladı.
Viral bir enjeksiyonla savaşmanın en iyi yolunun güçlü bir bağışıklık sisteminden geçtiğine işaret eden Semahat Altunhul, çok yönlü, dengeli ve düzenli bir diyetle beslenmenin enfeksiyonlara karşı direnci artıracağının altını çizdi. Protein içeren besinlerin bağışıklık sistemi savunmasının iyi işlemesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Semahat Altunhul, “Bireyde kansızlık olduğunda, vücutta demir az olduğundan enfeksiyonlarla savaşma yeteneği de azaldığı için, yediğiniz yiyeceklerin demir yönünden zengin olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bağışıklık sistemini güçlü tutan, enfeksiyonlara karşı vücudu savunan A,C,E,D, folik asit, B6, B12 gibi vitaminlerden ve demir, çinko, magnezyum, manganez, selenyum ,bakır gibi  minerallerden yararlanmak istiyorsanız et, yoğurt, yumurta, süt ve ürünlerini, koyu yeşil yapraklı sebzeleri; sarı, turuncu, kırmızı, mor renkteki meyve ve sebzeleri; kuru baklagilleri, zeytin yağı ve bitkisel yağları, tam tahıllı ürünleri, yağlı tohumları ( fındık ceviz badem vs.) gereksiniminize uygun, günlük tüketmeniz gerekmektedir” dedi.
Semahat Altunhul, “Unutulmaması gereken protein, vitamin ve minerallerin bulunduğu besinlerin hastalık başladıktan sonra artırılması değil; günlük çeşitli gıdalarla, yiyeceklerin saklama, hazırlama, yıkama, pişirme aşamalarında besin değerlerini koruyarak, dengeli ve yeterli beslenerek, bağışıklık sistemini güçlü tutup, virüssel hastalıklara karşı vücudu sürekli sağlıklı tutmaya çalışmaktır” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri