Domuz gribi ülkemizde yeterince önemsenmiyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi İntaniye Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Oral , Türkiye'de domuz yetiştirilmediği için halk arasında domuz gribinin yeterince önemsenmediğini söyledi.

SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Fındık, İntaniye Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Oral ve Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Arslan, Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu'nda düzenledikleri basın toplantısıyla domuz gribi hakkında bilgi verdi. Oral, domuz gribinin belirtileri arasında yüksek ateş, bulantı, mide ağrısı ve öksürüğün bulunduğunu belirtti. 
Bu gribin diğer griplerden farklı olduğunu ve insandan insana bulaşma riski olduğunu ifade eden Oral, ''İnsandan insana bulaşması nedeniyle hızla yayılıyor. Domuz gribi, ülkemizde domuz yetiştirilmediği için halk arasında yeterince önemsenmiyor. Bu hastalığa ülkemizde olmaz yaklaşımı doğru değildir. Çünkü insanlar da bu hastalığın bir taşıyıcısı durumundadır'' dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri