Domateste yaz ayında kış fiyatı

Sofraların vazgeçilmezi olan domates adeta cep yakıyor. Domates fiyatları 3-4 TL arası değişiyor. Kışın bile bu kadar bu kadar pahalı olmayan domatese rekor oranda zam yapıldı

Sofraların baştacı olan domates son haftalarda zam rekoru kırıyor. Kışın 2-3 TL arası olan domatesin kilosu 4 TL'ye kadar çıktı. Kış aylarında bile bu kadar pahalı olmayan domates fiyatları yaz aylarının ortasında olmamıza rağmen ateş pahası. Sera domatesleri 3 TL'den, bahçe domatesleri ise 4 TL'den satılıyor. Domates fiyatlarının bu kadar pahalı olması tüketicinin de keyfini kaçırdı. Özellikle yaz aylarında salata ile birlikte yoğun olarak tüketilen domates tüketimi adeta lüks haline geldi. Domates fiyatlarının bu kadar artmasında Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı yaş sebze-meyve ambargosunu kaldıracağını açıklaması etkili oldu. Fiyatların artmasındaki diğer önemli neden ise yağışların az olması ve domates tarlarını dolu vurması.

VATANDAŞIN BÜTÇESİNİ ZORLUYOR

Fiyatların yüksek olması sebebiyle pazarda müşteri yok denilecek seviyelere inmiş durumda. Kadınlar Pazarı olarak bilinen Melike Hatun Çarşısı esnafından İzzet Karabıyık, domates fiyatlarında rekor bir artış yaşandığını belirterek, fiyatların yerli ürünlerin çıkmasıyla birlikte düşmeye başlayacağını söyledi. Yaz aylarında domatesin bu kadar pahalı olmasının normal olmadığının altını çizen  Karabıyık, "Bu yıl seraları dolu vurdu. Konya'da da çok sayıda domates tarlası dolu yüzünden zarar gördü. Daha 1 ay önce fiyatlar bu kadar yüksek değildi. Kışın bile domatesin kilosu 2-3 TL'ydi. Fiyatların yeniden normal seyrine dönmesi için yerli ürünlerin çıkmasını bekliyoruz. Çünkü vatandaşlarımız fiyatların bu kadar yüksek olmasından dolayı domates  almakta zorlanıyor. Son haftalarda domates tüketmek adeta lüks haline geldi"dedi.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri