Dolarda alım fırsatını açıkladı

Dolar kuru için dikkatler Merkez Bankası toplantısına yöneldi. Doların karar sonrası hangi yönde hareket edeceği piyasalar tarafından dört gözle bekleniyor.

Dolar kurunda aylar sonra gelen düşüş yerini tekrar yükselişe bıraktı. Dolar kuru geçtiğimiz hafta 8.30 bandına karar çekilse de açıklanan TÜİK enflasyon rakamları döviz piyasasını tekrar hareketlendirdi. Dolar kuru tekrar 8.40 seviyelerine geldi. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan faiz mesajı geldi. Erdoğan katıldığı bir ortak yayında ''Enflasyona gelince, ben özellikle şu anda ağustos ayını geride bıraktığımızda, enflasyonda düşüşü göreceğiz. Bundan böyle enflasyonunun daha yukarı çıkması mümkün değil.Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz. Yüksek faiz yok. Yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Düşük faiz düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır. Ağustos’ta düşük enflasyona geçeceğiz.'' ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın düşüş mesajının ardından dikkatler Merkez Bankası'nın Para Piyasası Kurulu toplantısına çevrildi.

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRECEK Mİ?

Piyasa uzmanı Tunç Şatıroğlu Merkez Bankası toplantısı ve doların durumu ile ilgili bir video yayınladı. Şatıroğlu 12 Ağutos'ta yapılacak toplantı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: Bana beklentin nedir? Diye sorarsanız ben bir beklenti olacağını beklemiyorum. Zaten sayın Cumhurbaşkanı Ağustos ayında bir kırılma olacak, enflasyonda düşüş olacak demişti. Ağustos'ta enflasyonda bir düşmediği Eylül ayında anlayacağız. Bir faiz düşüşü olacaksa Eylül ayında beklemeliyiz. Faiz kararı sabit kalınca burada düşüşler olabilir, bu alım fırsatı olabilir.

DOLAR KURUNDA DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ 

Şatıroğlu yarın itibari ile dolar kurunun 8.60 bandını kıracağını belirtti. ''yarın ve perşembe günü 8.59 olacak. Buralarda destek olarak çalıştığını görüyoruz. Bunun üzerinde zaten 8.64 bunun üzerinde de çıktığı zaman 12 saatlikde de iyi bir alım sinyali olmuş oluyor dolar, Tl'de.'' ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri