Dolar ne kadar oldu?

Fitch'in Türkiye'nin kredi görünümünü negatife çevirme kararını vermesinin ardından cuma günü piyasalarda kapanışı 2.9353/2.9360 seviyesinden yapan dolar/TL bu sabah saat 2.9425/2.9446 civarında işlem görüyor.

Denizbank Özel Bankacılık Grubu Yönetmeni Orkun Gödek, Fitch kararına ilk etapta çok tepki gelmediğini söyleyerek, “Ancak hafta sonunda yaşanan terör olayları ve Fed Başkan Yardımcısı Fischer’in açıklamaları sonrasında küresel çapta dolar değerlenmesi var. Dolar/TL’de de bunun yansımalarını görüyoruz ancak diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden ciddi bir ayrışma olduğunu söyleyemem. Haftanın gündemi TCMB ve Yellen’ın konuşması olacak. Hafta içerisinde risk iştahında biraz daha azalma görebiliriz. Dolar/TL’de 2.9430’un üzerinde 2.95-2.98 aralığı yeniden potaya girebilir. Aşağı hareketi ise Yellen’ın konuşması öncesinde çok olası görmüyorum” dedi.

Asya borsaları bu haftanın sonuna doğru yapılacak olan Jackson Hole toplantısında ABD Merkez Bankası’nın faiz artırmaya hazırlık yaptığını açıklayacağı beklentisine paralel olarak gerilerken, dolar da geçen haftanın dip seviyelerinden toparlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri