Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL referandum öncesi gerilemeye devam ediyor. Geçen hafta 3.75 civarında seyreden dolar/TL referanduma 1 haftadan az süre kala 3.68'in de altına indi.

Referanduma kısa bir süre kala dolar/TL’de küresel jeopolitik gelişmeler ve küresel piyasalar izlenmeye devam edilirken gelişmekte olan ülke para birimi genelindeki iyimserlikle kurda sınırlı aşağı yön devam ediyor.

Anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi son haftaya girilirken dolar/TL’de şimdilik sakin ve bu hafta itibarıyla aşağı yönlü bir seyir söz konusu.

Analistler Brexit ve ABD seçimlerindeki sürprizler de düşünülerek anketlerin birbirine yakın sonuçlar gösterdiği referanduma ilişkin kesin bir tahmin yapmanın zor olduğunu belirtirken, bu da belirsizlik olarak piyasalara zaman zaman dalgalanma olarak yansıyabiliyor.

3.70’İN ALTINI GÖRDÜ

Dolar/TL geçen hafta 3.75 seviyesini test ettikten sonra dün günü 3.71’in hemen üzerinde tamamlamıştı. Kur bu sabah da düşüşünü sürdürerek saat 0853’te 3.6975/3.7000 seviyesinde işlem gördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri