Dolar mı altın mı? Ekonomist Mert Yılmaz açıkladı: Elimde 100 TL olsa…

Ekonomist Mert Yılmaz son yaşanan fiyat hareketlerinin ardından nasıl bir yatırım taktiği yürütülebileceğini açıkladı. Mert Yılmaz’a göre şu zamanda dolar mı altın mı yoksa hisse senedi mi alınmalı?

Sami Altınkaya’nın Youtube kanalına konuk olan İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz kendisine sorulan “Şuandaki durumda nerede yatırım yaparlar?” sorusuna cevap verdi.

Merkez Bankası Başkanlığındaki değişikliğin sonrasında para piyasalarında çok önemli fiyat hareketleri meydana geldi. Dolar, euro gibi döviz kurları yeniden tarihi zirvelerine yaklaşırken buna bağlı olarak altın ve gümüş gibi emtialarda yeninden ciddi anlamda değer kazandı. Merkez Bankası Başkanlığı görevine Naci Ağbal’ın yerine getirilen Şahap Kavcıoğlu’nun göreve gelmesinin ardından gerçekleştirilen ilk PPK toplantısında nasıl bir karar alacağı merak konusuyken alınan faizleri sabit tutma kararı dolar kuru başta olmak üzere döviz hareketlerini bir miktar dizginlediği gözlemlendi. Dolar kurunda düşüş hareketleri gözlemlenirken ABD’den gelen haberler piyasaları yeninden alevlendirdi.

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), Türkiye'nin F-35 programından resmi olarak çıkarıldığına ilişkin Ankara'ya bildirimde bulundu. Piyasaları tedirgin eden bir diğer haber ise ABD Başkanı Joe Biden’ın 24 Nisan 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili “Ermeni Soykırımı" ifadelerini kullanması oldu.

Para piyasalar gelen bu haberlerle çalkalandı. Bir hafta içerisinde Dolar kuru 8.10 TL seviyelerindeyken gelen bu haberler sonrası 8.46 TL’ye kadar yükseldi. Euro 9.80 TL’den 10.25 TL’ye, altının gram fiyatı 460 TL’den 484 TL’ye gümüşün gram fiyatı ise 6.74 TL’den 7.08 TL’ye kadar artış gösterdi.

ELİMDE YÜZ TL OLSA...

Para piyasalarında yaşanan bu fiyat hareketlerinin ardından ekonomi gazetecisi Sami Altınaya’nın Youtube kanalına konuk olan İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz yatırım konusunda şu ifadeleri kullandı:

“Hayatım boyunca tek bir enstrümanda hiç kalmadım. Sahip olduğum bütün para ne hepsi gayrimenkulde oldu ne de sadece dövizde oldu. Ama bu dönem döviz tarafı biraz daha ağrılıklı olsa daha iyi olacak gibi gözüküyor. Şuanda elime yüz lira geçti başka hiçbir yerde yatırırım yok derseniz. Paramın yüzde 15’iyle hisse senedine bağlı yatırım aracı alırım”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri