Dolar kuru için kritik veri açıklandı! Enflasyon sonrası dolar düşüşte

2020’nin son haftasında düşen dolar kuru yeni yılın ilk işlem saatlerinde de düşüşünü sürdürdü. Piyasaların merakla beklediği enflasyon verisi sonrası dolar kuru 7.34 TL'ye kadar geriledi.

TÜİK Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜFE aylık bazda yüzde 1,25, Yİ-ÜFE yüzde 2,36 yükseldi. Piyasaların merakla beklediği bu ekonomik veri sonrası dolar kuru düşüşe geçti.

Geçtiğimiz yılın kasım ayında 8.58 TL ile rekor kıran dolar kuru daha sonra Merkez Bankası’ndan gelen faiz artışlarıyla 7.30’a kadar düştü. Dolar kuru yeni yılın ilk işlem gününe de düşüşle başladı.

Geçtiğimiz yılı 7.44 TL seviyelerinde kapatan dolar kuru yeni yılın ilk iş günün açılışında 7. 35’e kadar düştü. Daha sonra piyasalar TÜİK’in açıklayacağı enflasyon verisine kilitlendi. Verinin geleceği saate kadar dolar kuru 7.40’a kadar yükseldi. Enflasyon verisiyle dolar kuru sert bir düşüş gerçekleştirdi.

ENFLASYON VERİSİ SONRASI DOLAR KURU DÜŞTÜ

Enflasyon, Aralık 2020'de yüzde 1,25 artarken, yıllık bazda yüzde 14,60 oldu.

Memur ve emeklinin yeni yılda alacağı zammı da belirlenmesini sağlayan aralık ayı enflasyon verisi sonrası dolar kuru 7.40 TL seviyelerinden 7.34 TL’ye kadar düştü. Kur şu sıralada 7.36 TL seviyelerinde alıcı buluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri