Dolar kuru haftaya yükselişle başladı!

Merkez Bankası'nın 13 Eylül tarihindeki PPK toplantısında faiz artışı yapacağına yönelik beklentiler ile dolar kuru geçtiğimiz hafta düşüşe geçmişti. Haftayı 6,45 liranın altında kapatan dolar, yeni haftaya yükselişle başladı. İşte dolar fiyatı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 13 Eylül tarihinde gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz artışı yapacağı yönündeki beklentilerin artması ile dolar kuru, TL karşısında düşüşe geçerken bankacılar bugün başta büyüme olmak üzere veri gündeminin ve küresel piyasaların izleneceğini belirttiler.

Türk lirası, Cuma günü dolar kuru karşısında yüzde 2 oranında değer kazanarak gelişmekte olan para birimleri arasında en iyi performansı gösterdi. Cuma günü sabah saatlerinde 6,60'lı seviyelerinden başlayan dolar kuru, gün içerisinde 6,45 liranın altına kadar gerilemişti.

Uzmanlar, Türk lirasındaki değer kazancının Merkez Bankası'nın bu hafta beklenen faiz artırımı beklentilerinin önemli rol oynadığını ifade ettiler. Dolardaki düşüşe karşılık bir bankanın döviz masasının işletmecisi, "Enflasyon verisi ardından yapılan açıklamadaki 'yeniden şekillendirecek' ifadesi her ne kadar soru işaretleri yaratsa da piyasadaki beklenti TCMB'nin Perşembe günü hatırı sayılır bir artışa gideceği şeklinde. Bu beklenti TL'de yaşan iyimserlikte en önemli belirleyici" dedi.

Dolar kuru saat 09:20 itibariyle TL karşısında 6,4790 liradan başlayarak işlem görüyor. Euro kuru ise aynı dakikalarda TL karşısında 7,4870 lira seviyesinden el değiştiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri