Dolar kuru bugün yine zirvede!

Dolar güne 26,15 seviyesinde başlayarak zirve yaptı. Kur daha sonra 26 lira seviyesinden işlem görmeyi sürdürdü.

Ekonomi yönetiminin döviz kurunu kontrol altına almak için uyguladığı politikalara rağmen Türk Lirası'nın değer kaybı bir türlü durdurulamıyor. Dolar TL kuru ve euro kuru 10 Temmuz pazartesi gününe tarihi zirvelerini yenileyerek başladı.

Dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin kaygılar günden güne güçlenirken, ABD'de geçen hafta açıklanan verilerden alınan karışık sinyaller fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ediyor.

Cuma günü açıklanan verilere göre, ABD'de tarım dışı istihdam, haziranda 209 bin artışla beklentilerin altında kalırken, ülke ekonomisinin resesyona girebileceği endişesi risk iştahını olumsuz etkiledi.

Ülkede Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksi, haziranda 46 ile piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti ve imalat sanayisinde daralmanın sürdüğünü gösterdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri, sözle yönlendirmelerine devam ederken, New York Fed Başkanı John Williams, Banka'nın haziranda faiz oranını sabit tutma yönündeki kararını desteklediğini ifade ederek, Fed'in arz ve talebi dengeleme konusunda hala yapması gereken işler olduğunu söyledi.

Söz konusu gelişmelerle para piyasalarında Fed'in 26 Temmuz'daki toplantıda yüzde 92 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağı yönündeki fiyatlama güçlü kalmaya devam ediyor.

Geçen hafta tahvil piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir öne çıkarken, ABD'de 10 yıllık tahvil faizi 4,0940 ile Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyeyi test etti.

DOLAR GÜNCEL KUR FİYATLARI

Dolar / TL kuru bu sabah 26.15 seviyesine kadar yükseldi.

Ardından 26 lira seviyesinden işlem görmeye devam etti.

28,5330 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 28,5350 lira olarak belirlendi.

Cuma günü doların satış fiyatı 26,0470 lira, avronun satış fiyatı da 28,4490 lira olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri