Dolar kuru alev aldı

Dolar kuru Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası 6 TL sınırına yaklaşırken bu sert yükselişin sebebi Merkez Bankası’nın toplantı tutanaklarındaki değişikliğin neden olduğu anlaşıldı.

Dolar kuru Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası sert yükselirken daha önceki toplantı metininde yer alan bazı değişiklikler dikkatlerden kaçmadı. Dolar kuru piyasaların yeni beklentisiyle birlikte 6 TL sınırına yaklaştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantısı sona erdi. Toplantı sonucunda Merkez Bankası faiz kararını değiştirmedi. Dolar kuru Merkez Bankası’nın kararı sonrası 5.90 TL seviyelerinden 5.98 TL seviyelerine kadar yükseldi.

DOLAR KURU NEDEN YÜKSELDİ?

Piyasalar Merkez Bankası’nın bu dönemdeki PPK toplantısında herhangi bir faiz değişikliği beklemiyordu. Dolar kuru piyasaların beklentisini fiyatlayarak karar öncesi 5.90 TL’ye kadar yükseldi. Merkez Bankası piyasaların beklediği gibi politika faizini yüzde 24’te sabit tuttu. Dolar kuru açısından piyasaların beklentisi karşılanmış olsa da toplantı sonrası sunulan metindeki değişiklikler dikkatlerden kaçmadı.

Merkez Bankası daha önceki PPK toplantı metinindeki “İhtiyaç duyulması durumunda ek sıkılaştırılmaya gidilebilir” ifadesi bugün gerçekleştirilen toplantı sonrası sunulan metinde yer almadı. Piyasalar toplantı metinindeki bu değişikliği "Merkez Bankası yakın zamanda bir faiz indirimi sürecine başlayacak" şeklinde okurken, dolar kuru da bu yeni beklenti doğrultusunda 5.98 TL seviyelerine kadar yükseldi.

DOLAR KURU SERT YÜKSELİŞİNE DEVAM EDER Mİ?

İç ve dış siyasette yaşanan son gelişmeler doğrultusunda dolar kurundaki yükselişin devam edebileceğini belirten uzmanlar mevcut şartlar devam etmesi doğrultusunda Merkez Bankası’nın Haziran ayındaki PPK toplantısından da bir faiz indirimi beklenmemesi gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri