Dolar ile ilgili korkutan bayram uyarısı!

Ünlü teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu dolar kurundaki son hareketlerin kendisini korkuttuğunu açıkladı. Şatıroğlu dolar kurundaki kırılmanın bayramda gelebileceğini öne sürdü..

Günlük piyasa yorumlarına devam eden Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu dolar kurundaki sıkışmaya dikkat çekti. Ünlü teknik analiz uzmanı dolar kurundaki kısır hareketlerin kendisini endişeye düşürdüğünü ifade etti.

Şatıroğlu Twitter’da bugünkü dolar kuru analizinde dolar kurundaki volatilite giderek düştüğünü yazarken “Bu da beni korkutuyor” dedi. Şatıroğlu bu kadar düşük fiyat hareketlerinin normal olmadığını öne sürerken “Geçen yıl Haziran Temmuz aylarında gördüğümüz kadar olmamakla birlikte bu kadar düşük volatilite beni "acaba yine geçen yılki gibi bir şeyler mi oluyor" diye düşündürüyor. Umarım 6,85 civarında gördüğümüz filmin aynısını 8,70'de görmeyiz.” diye yazdı.

Şatıroğlu yazısının devamında dolar kurunda yaşnan düşük fiyat hareketlerinin doğal yollardan değil de bir müdahale sonucu gerçekleşiyor olması halinde çok büyük problemlerin ortaya çıkacağını iddia etti. Dolar kurunda yaşanan sıkışmanın Kurban Bayramı tatilinde patlayabileceğini açıklayan Şatıroğlu “filmin sonu kötüdür. Sonunda dolar biter, Bollinger yukarı kırılır. Bu işler de biz bayramdayken olur. Biz de seyretmiş oluruz.” diye uyardı.

Dolar/TL’deki durgun havanın gelişmekte olan diğer ülke para birimlerine kıyasla çok daha fazla olduğunu bir tabloyla gösteren Şatıroğlu “USDZAR ve USDMXN ile karşılaştırdığımızda da bizdeki dalgalanmaların ne kadar daha düşük boyutlu olduğu görünüyor.” Diye yazdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri