Dolar, ikinci el araç satışlarını vurdu!

Piyasalardaki belirsizlik ikinci el araç satışlarını adeta durdurdu. Dolar kurunda yaşanan dalgalanmalar satışları etkiledi.

Koronavirüs salgınıyla birlikte artan ikinci el otomobil fiyatları devasa boyutlara ulaştı. Neredeyse sıfır otomobil fiyatlarıyla yarışan sektör dolar kurundaki oynaklık nedeniyle zor günler geçiriyor. İkinci el otomobil satan galerici esnafı piyasaların düzelmesini bekliyor.

DÖVİZ KURU ETKİLEDİ

Dolar kurundaki dalgalanmalara dikkat çeken Adana Oto Alım Satım Komisyoncuları Esnaf Odası Başkan Vekili Kubilay Yardım, “Dövizdeki dalgalanma ve son kararlardan dolayı bir durgunluk oldu. Ancak ne olacağını tam bilemediğimizi için çok net olmamakla beraber bu pandemiden dolayı kapanmalar devam ederse yeni ‘0’ araç üretilemeyeceği için ikinci elde ki bu yükselme ve talep patlaması devam edecektir. Ancak ‘0’ araç gelirse ve döviz kurundaki bu dalgalanmalar geçerse piyasanın normale döneceğini düşünüyoruz”  ifadelerini kullandı.

EN KÖTÜSÜ BİLE PRİM YAPIYOR

İkinci el sektöründe bu yıl büyük bir artışın olduğunu söyleyen Kubilay Yardım, “İthal edilen araçlar dövizle geldiği için dövizdeki dalgalanmalar her zaman fiyatları etkilemiştir ama hiçbir zaman bizim burada üretilen araçlarımızda ne bu kadar bekleme süresi ne de bu kadar yüksek fiyat artışı görmemiştik. Bunun sebebi de yeni araç üretiminin olmaması ve pandemi nedeniyle toplu taşımadan kaçınıp özel araçların kullanılmak istenmesi. Eskiden bir araç 3-5 ayda en fazla 5 bin lira artarken şimdi en kötü araç her ay 5-10 bin lira prim yapıyor” diye konuştu

FİYATLAR NEREDEYSE 100 BİN LİRA ARTTI

Başkan Yardım, “Ben o aracı sattığımda 5-10 bin lira para kazanmıştım. Eğer o aracımız şu anda dursaydı fiyatı 250-270 bin lira arasında olacaktı. Satmak mı karlı, yoksa satmamak mı biz bile tereddüt eder duruma geldik. İnşallah fiyatlar dengelenecektir. Bekliyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri