Dolar için kritik seviye açıklandı

Dolar kurunda yaşanan düşüş trendi ne zamana kadar devam edecek? sorusuna teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu cevap verdi. Şatıroğlu’na göre dolar daha çok düşer mi?

Geçtiğimiz yılın kasım ayından sonra düşüşe geçen dolar kurunda zaman zaman yükseliş hareketleri gözlemlense de kritik seviyelerin üzerinde kalmakta zorlanıyor.

Dolar kuru için yapılan teknik çalışmalara göre dolar kuru düşüş trendi içerisindeki hareketlerine devam ediyor. Son fiyat hareketlerini değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu dolar kuru yorumumda dolar TL için kritik seviyeleri ve beklentilerini paylaştı.  Şatıroğlu Youtube kanalı için çektiği videoda dolar ne kadar düşebilir, nereden dolar alınabilir? gibi sorulara üzerinde çalıştığı teknik analiz yöntemine göre cevap verdi.

Dolar kuru ile ilgili beklentilerini paylaşan Şatıroğlu doların 7.26 ile 7.50 arasındaki bir bant aralığında önümüzdeki dönemde hareketlerine devam edeceğini öne sürdü.

DOLAR KURU DAHA DÜŞER Mİ?

Şatıroğlu çekmiş olduğu videonun dolar kuru ile ilgili bölümünde şunları söyledi:

Dolar çıkabilir mi dersek evet 7.50’ye kadar çıkıp bir bant içerisinde gidip gelebilir. Yani 7.26 aşağıda 7.50 yukarıda bu arada gidip gelebilir. Beklentimiz bu yöndedir zaten. Onun da üzerine çıkması daha zor bu şartlarda. Dolar kurunun 7. 50 TL’nin üzerinde bir kapanış yapması gerekiyor. Yabancı yatırımcıların Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’a olan güveni artıyor. Bu durum dolar kurunun artışını baskılıyor.

Konuşmasında dolar kurunun 7.50 TL’nin üzerine çıkmasının şuan ki durumda pek de mümkün olmadığını belirten Şatıroğlu 7.26 TL’nin altında kapanış gerçekleştiren dolar kurunun 7.20 TL’ye kadar düşebileceğini öne sürdü.

ALIM FIRSATI NERESİ?

Teknik grafiğe göre 250 günlük hareketli ortalamanın şuan için 7.20 TL üzerinde olduğunu söyleyen Şatoroğlu dolarda 7.26 TL’nin altında kapanış gerçekleştirmesi halinde bu seviyeyi görebileceğini açıkladı.

Dolar kurunun 7.20 TL’den aşağıya gitmesi durumunda bunun bir alım fırsatı olduğunu belirten Şatıroğlu “ 7.20’nin altına gidiyor ise oralardan bir alım denenebilir. Çünkü daha da düşmesine izin vereceklerini zannetmiyorum.  Çok fazla dolar borcu olan şirketler var. Merkez Bankası’nın rezervlerini artırması gerekiyor. Onlar bunu bir fırsat bilip alacaklar. Dolar kurunun çok fazla geri gidebilecek yeri yok” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri