Dolar frenledi

Son günlerde doların yükselmesi ile birlikte piyasalar da hareketlendi. 1.90 TLye kadar çıkan dolar piyasaları tedirgin ediyor
Doların yükselmesinin sebepleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Odacı Döviz İşletme Sahibi Tamer Odacı, Merkez Bankası’nın müdahalesi ile doların frenlediğini söyledi. Odacı, “Yılsonu dolayısıyla açık pozisyondaki bankaların pozisyon kapatması ve dış borsalardaki düşüşten dolayı dövize yönelme oldu. Bu sebeplerden dolayı dolarda ciddi bir yükseliş yaşandı” dedi.
Merkez Bankası’nın müdahalesi ile doların yükselmesinin önlendiğini dile getiren Odacı, “Yılın son günlerine yaklaştıkça enflasyon hedefini tutturmak için yüklü miktarda piyasaya doğrudan Merkez Bankası müdahale etti. Ayrıca Merkez Bankası yaptığı döviz satım ihalesi dolar açığını karşıladı. Dolar şuan yerinde sayıyor. Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre bir yükseliş beklenmiyor. Piyasanın arz ve talebine göre dolarda küçük çaplarda düşüş yaşanabilir” diye konuştu. Vatandaşı döviz alma noktasında uyaran Tamer Odacı, “Son günlerde vatandaş elindeki dövizi satıyor. Müdahalelerden dolayı vatandaş döviz almıyor. Bu yükseklik kalıcı olmaz. O yüzden vatandaş elinde olan dövizi TL’ye çevirsin. Bizim önerimiz bu yönde. Merkez Bankası Başkanı’nın yaptığı açıklamada TL’nin değerinin artacağını söyledi. Buda dövizin düşeceğini gösteriyor” dedi.
EURO’DA DÜŞÜŞ KAÇINILMAZ
EURO’nun Avrupa’daki krizden dolayı büyük düşüş yaşacağını ifade eden Tamer Odacı, “Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşanan kriz EURO’yu dibe sürükleyecektir. Yaşanan kriz ve Avrupa borsaların kötü gidişatı devam ettiği sürece EURO’daki düşüş kaçınılmazdır. Vatandaş EURO alırken düşünerek alsın ve dikkatli hareket etsin” ifadelerini kullandı.
Şuan piyasalarda EURO ve dolar alış, satış fiyatları şöyle;
Dolar: Alış; 1.8770 TL, satış; 1.8930 TL
EURO: Alış; 2.4050 TL, satış; 2.4210 TL
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri