Dolar 3,53 seviyesinde

ABD istihdam verisi sonrası Fransa seçimlerinin de desteğiyle güne düşüşle başlayan dolar/TL paritesi 3,53 seviyesinden işlem görüyor.

ABD tarımdışı istihdam verisi sonrası gelişmekte olan ülke para birimlerindeki satış baskısının azalması sonrası hafta sonu Fransa seçimlerinin de desteğiyle dolar/TL güne düşüşle başladı.

Bankacılar kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin en düşük yatırım yapılabilir seviyenin iki kademe altındaki yabancı para cinsi uzun vadeli kredi notunu sabit tutmasının da piyasadaki iyimserliği kısmen de olsa desteklediğini ancak kurda devam eden lokal döviz alımlarının da etkisiyle 3.50 seviyesinin altında kalıcı bir seyir öngörmediklerini belirttiler.

S&P Cuma günü piyasa kapanışı sonrası yaptığı açıklama ile Türkiye'nin yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu "BB", yerel para cinsinden uzun vadeli notunu "BB+" olarak teyit etti.

İç piyasada bugün mart ayı Sanayi üretim verisi izlenirken küresel piyasalarda ise yön belirleyici bir veri bulunmuyor. Bu kapsamda bankacılar küresel risk iştahının izlenmeye devam edeceğini belirtiyorlar.

Euro 6 ayın zirvesine çıktı

Euro, Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini merkez aday Emmanuel Macron'un kazanmasının ardından dolar karşısında altı ayın zirvesine çıktı ABD borsaları ise endeks vadeli işlemleri ise rekor kırdıktan sonra geri geldi.

ABD'de tarım dışı istihdam artışı nisan ayında hız kazanarak 211,000'e yükseldi ve beklentilerin üzerine çıktı. Saatlik ortalama ücretler ise bir önceki aya kıyasla 0.07 dolar, yani yüzde 0.3 artarken, yıllık ücret artışı yüzde 2.5'e geriledi.

Cuma günü akşam saatlerinde 3.55 civarındaki dolar/TL bu sabah güne saat 09.12'de 3.5326 seviyesinden işlem görüyor.

Aynı saatte euro/TL ise 3.8828 seviyesinde.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri