Dolar 2019 yılının rekorunu kırdı

Dolar kuru iç ve dış piyasalardaki son gelişmelerle birlikte 7 ay sonra ilk defa 6 TL barajını aştı. YSK’nın İstanbul kararı dolar kurunda yönü belirleyecek.

Türkiye’de ABD ile yaşanan gerilimin yanı sıra İstanbul seçimlerindeki kriz ortamının giderek hararetlenmesi dolar kurunda ciddi yükselişlere neden oluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MÜSİAD’taki konuşması esnasında Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yönelik yaptığı açıklamalar dolar kurunu 6 TL seviyelerine kadar çıkardı.

Erdoğan’ın “Artık sabrım tükendi, bu konuyla ilgili kararı verin, seçimler şaibeli, bu seçimlerin yenilenmesini istiyorum” tarzındaki söylemleri yeni haftanın ilk işlem gününde dolar kurunu harekete geçirdi. Dolar kuru 7 ay sonra 6 TL barajını aştı.

YSK'NIN KARARI DOLAR KURUNU ETKİLEYECEK

Piyasalarda tüm gözler YSK’nın bugün vereceği İstanbul seçimleri kararına çevrilmiş durumda.

Uzmanlar, YSK’nın İstanbul seçimleriyle ilgili yenileme kararı alması halinde, piyasaların bu karara sert tepki vermesi bekliyor. Olası karardan sonra dolar kurunun 6 TL’nin üzerinde kalıcı olacağı düşünülüyor.

DOLAR KURU GÜNCEL FİYATI

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde 5.95 TL ile haftayı kapatan dolar kuru yeni haftanın ilk işlem gününde 6 TL barajını aştı. Dolar kuru daha sonra gelen satışlarla bir miktar aşağı düştü. Şu sıralarda dolar kuru 5.99 TL seviyelerine işlem görüyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri