Dolandırıcıların Yeni Taktiği: Arazide Dağılan Hayvanları Toplama Bahanesi

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bir kişi, parayı alıp sattığı küçükbaş hayvanları arazide toplamak bahanesiyle ayrılarak ortadan kayboldu. Jandarma ekipleri, organize suç örgütü olduklarını belirledikleri hayvan ve sahte altın dolandırıcılarını...

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bir kişi, parayı alıp sattığı küçükbaş hayvanları arazide toplamak bahanesiyle ayrılarak ortadan kayboldu. Jandarma ekipleri, organize suç örgütü olduklarını belirledikleri hayvan ve sahte altın dolandırıcılarını kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

Geçen hafta jandarmaya başvuran M.G. isimli şahıs, küçükbaş hayvanları için anlaştığı şahsa 60 bin TL verdiğini, şahsın arazide dağılan hayvanları toplamak bahanesiyle paraları da alarak kayıplara karıştığını belirterek şikayetçi oldu. Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ile Suç Önleme ve Araştırma timlerinden oluşturulan özel ekip harekete geçti. Bu olayla ilgili araştırmalara devam edildiği sırada, 17 Kasım 2014 tarihinde S.K. isimli şahıs, tanımadığı kişiler tarafından arandığını, ellerinde bin 512 adet altın bulunduğunu ve kendisine 75 bin TL karşılığında satmak istediklerini söylediklerini ifade ederek ihbarda bulundu. Her iki olayın birbiriyle bağlantılı olabileceğini değerlendiren ekipler, çalışma neticesinde şüpheli üç kişiyi Sütçüler ile Akalan mahalleleri arasında bulunan akaryakıt istasyonunda, bir otomobilde yakaladı.

Şahısların üst aramalarında, altın dolandırıcılığı olaylarında kullandıkları belirlenen 5 adet cep telefonu, 167 adet çeşitli kişi ve kurumlara ait kartvizit, arabalarında ise Osmanlı dönemine ait ve sahte olduğu belirlenen 1 adet Reşat altını ele geçirildi. Zanlılardan B.U., mağdur tarafından teşhis edildi. Diğer şüphelilerden B.G. isimli şahsın altın dolandırıcılığından arandığı, E.A. isimli şahsın ise dolandırıcılık ve çıkar amaçlı suç örgütü kurma suçundan kaydı bulunduğu belirlendi. Gözaltına alınan üç şüpheli, adli makamlara sevk edildi.

Jandarma yetkilileri, vatandaşların bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olması, ucuz altın, hayvan veya benzeri şeyleri satmaya çalışan kişileri derhal güvenlik güçlerine bildirilmesi gerektiğini hatırlattı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri