Dolandırıcılara karşı Konya merkezli eş zamanlı operasyon

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini polis, asker, savcı olarak tanıtıp vatandaşları yaklaşık 20 milyon TL dolandıran şüphelilere yönelik Konya merkezli 4 ilde operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 7 kişi mahkeme tarafından tutuklandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini polis, asker, savcı olarak tanıtıp vatandaşları yaklaşık 20 milyon TL dolandıran şüphelilere yönelik Konya merkezli 4 ilde operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 7 kişi mahkeme tarafından tutuklandı. Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini polis, asker, savcı olarak tanıtıp nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen şüphelilere yönelik çalışma başlattı.

15 MİLYONLUK VURGUN POLİS TARAFINDAN ENGELLENDİ

Çalışmalarda şüphelilerin kendilerini polis, asker ve savcı olarak tanıtarak 12 kişiden toplamda 19 milyon 870 bin lira para aldığı tespit edildi. Şüphelileri adım adım izleyen ekipler farklı illerde ikamet eden vatandaşların yaklaşık 15 milyon lirasını, dolandırıcılara fırsat vermeden teşebbüs halindeyken tespit ederek kurtardı.

4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Konya merkezli Şanlıurfa, Gaziantep ve Bursa olmak üzere 4 ilde gerçekleşen operasyonda 7 hedef şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda ziynet eşyası, cep telefonu ve sim kart ele geçirildi.

Şüpheli şahısların dolandırıcılık suçunu gerçekleştirirken kullandıkları 20 farklı iban numarasının sahibi hakkında adli işlem başlatıldı.

Gözaltına alınarak Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen 7 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EMNİYET UYARDI

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların telefonda kendisini Polis, Asker ve Savcı olarak tanıtıp, “Adınız FETÖ/PDY, PKK vb. terör örgütü soruşturmasına karıştı” ve benzeri yalanlarla para ve altın isteyenlere inanmamaları gerektiği ifade edildi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri