Doktor Yetersizliğini Protesto Eden Hastalar Poliklinik Önünde Eylem Yaptı

Adıyaman'da hasta yakınları, muayene sırası alamadıkları nedeniyle Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniklerinin girişini 2 saate yakın kapatarak doktor ve hemşirelerin girmesine izin vermedi.Polikliniklere...

Adıyaman'da hasta yakınları, muayene sırası alamadıkları nedeniyle Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniklerinin girişini 2 saate yakın kapatarak doktor ve hemşirelerin girmesine izin vermedi.

Polikliniklere sabah erken saatlerden itibaren gelerek muayene sırası almak isteyen hasta yakınları sıra alamadı. Vatandaşlar, doktor sayısının az olmasından sıra alamadıklarına tepki gösterdiler. Kalabalık grup daha sonra polikliniklerin girişini kapatarak doktor ve hemşirelerin içeri girmesini engelledi. Kalabalık gruptakiler başhekimin yanlarına gelmesini ve kendileriyle görüşmesini istedi. Daha sonra başhekim grubun yanına giderek onlarla görüştü. Başhekimin kendileriyle görüşmesinin ardından eylemlerini sonlandırarak polikliniklerin girişini açtı.

BAŞHEKİM: DOKTORA İHTİYACIMIZ VAR

Hastane Başhekimi Uzman Doktor Servet Kölgeler, yaklaşık bir ay önce benzer bir eylemin yapıldığını ifade etti. Kadın doğum uzmanı sayısının sınırlı olduğunu söyleyen Kölgeler, "Bu durum, Sağlık Bakanlığı olmak üzere bütün yetkililerine bilgi verilmiş durumdadır. Bakanlık, bu durumu gidermek için ayarlamalar yapmaktadır. Bu sorunu gidermek için belli bir doktor sayısına ihtiyacımız vardır. Şu anki doktorlarımız günde 80-100 hastaya bakmaktadır" dedi.

'HEM BEBEĞİN HEM DE KADININ HAYATİ TEHLİKESİ VAR AMA SIRA ALAMADI'

Halise Ünlü adındaki hasta, saat 06'da sıra almaya geldiğini ancak sıra alamadığını ve kendisinden önce sıra almaya gelen birçok kişinin de sıra alamadığını belirtti. 20 gündür ne telefondan ne de internetten sıra alamadığını söyleyen Ünlü, "Sabah erken gelmeme rağmen yine sıra alamadım. Sabah erken saatte burada 300 kişi vardı ancak 100 kişi sıra alabildi. Bu durum ülkemizde kadına verilen değeri göstermektedir. Şimdi sıra almaya gelen biriyle tanıştım. Karnındaki bebek özürlüymüş. Şimdi hem bebeğin hem de kadının hayatı tehlikesi var ama sıra alamadığı için muayene olamayacak. Aylardır kendisi sıra almaya çalışıyor. Bebeğin başına bir şey gelirse ve annesinin karnında ölürse annesini zehirleyip annesinin başına bir şey gelirse kim bunun hesabını verecek?" diye konuştu.

'250 BİN NÜFUSA 3 DOKTOR'

Hasta yakını Mustafa Fırat, Adıyaman kent merkezinin 250 bin nüfusa sahip olduğunu ve polikliniklerde sadece 3 doktorun görev yaptığını söyledi. Polikliniklerde doktorların ancak 100 kişiyi muayene edebildiğini belirten Fırat, şöyle konuştu: "Geriye kalan vatandaşlarımız her gün buraya gelip sıra almak zorunda kalıyor. Birçok insan asgari ücretle çalışıyor. Özel hastanelerde muayene ücreti 40 lira, tahlil ücretleriyle birlikte bu miktar 200 lirayı bulabilmekte. Asgari ücretle çalışan bir kişi, bu parayı verirse evini nasıl geçindirecek, kirasını nasıl ödeyecek? Bir yıldır bu sorun sürmekte. Devletin kurumları vatandaşa hizmet etmek için var. Biz bu doktor sorununu sürekli dile getiriyoruz ancak bu güne kadar giderilmedi." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri