Doğum Sonrası Ölen Annenin Soruşturması Takipsizlikle Sonuçlandı

Sakarya'da özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan 18 saat sonra hayatını kaybeden 37 yaşındaki öğretmen Nurgül Kök'ün ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma takipsizlikle sonuçlandı. Adli Tıp Kurumu, hazırladığı raporda gebelik...

Sakarya'da özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan 18 saat sonra hayatını kaybeden 37 yaşındaki öğretmen Nurgül Kök'ün ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma takipsizlikle sonuçlandı. Adli Tıp Kurumu, hazırladığı raporda gebelik takibini ve ameliyatı gerçekleştiren doktorların kusurunun olmadığı yönünde rapor verdi.

    Adapazarı ilçesindeki Türk-İş İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan bir çocuk annesi Nurgül Kök, geçen sene temmuz ayında ikinci çocuğunu dünyaya getirmek için özel bir hastaneye yatırıldı. Sezaryenle kız çocuğu dünyaya getiren Kök, ameliyattan 18 saat sonra gece hastanede yaşamını yitirdi.

    Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Kök'ün cenazesi otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

    Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulu Kök'ün ölümüyle ilgili hazırladığı raporda, gebelik takibini ve doğumu gerçekleştiren doktorların kusurlarının olmadığı yönünde rapor verdi. Raporda, ölüme rahim içindeki bebek ile anne arasındaki besin ve oksijen transferini sağlayan plasentanın, uterus duvarına anormal yapışmasına bağlı ağır kanamanın yol açtığının belirtildiği öğrenildi.

    Savcılık, Adli Tıp Kurumu'nun raporu doğrultusunda takipsizlik kararı verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri