Doğu Türkistan Ve Gazze'de Yaşanan Katliamı Kınadılar

Antalya'nın Manavgat ilçesinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Çin'in Doğu Türkistan'a uyguladığı saldırılar kınandı. Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Manavgat Temsilciliği, Cumhuriyet Meydanında yaptığı açıklama ile Gazze...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Çin'in Doğu Türkistan'a uyguladığı saldırılar kınandı.

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Manavgat Temsilciliği, Cumhuriyet Meydanında yaptığı açıklama ile Gazze ve Çin'de Doğu Türkistan'da yapılan zulmü nefretle kınadı. AGD Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de yaptığı insanlık dışı katliamları ile Çin'in Doğu Türkistan'daki zulümlerini kınadıklarını söyledi. Ramazan ayı ve bayramın tüm İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı içinde geride bıraktıklarını belirten Gayretli, İsrail'in Gazze'de, Çin'in ise Doğu Türkistan’da her gün Müslümanları katlettiğini ve Suriye ve Irak'ta ABD ve İsrail hesabına çalışan bir takım örgütlerin vahşette bulunarak kan döktüklerini kaydetti.

İsrail'e kınama değil, yaptırım gerektiğinin altını çizen Gayretli, Afganistan, Pakistan ve Yemen’de ABD’nin insansız hava araçlarıyla işlediği cinayetler in devam ettiğini ifade etti. Orta Afrika Cumhuriyeti’nden Arakan’a, Libya’dan Sri Lanka’ya Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda sistematik bir şekilde terör olaylarının sürdüğüne dikkat çeken Gayretli, "Diğer taraftan küresel terör örgütü İsrail, toprak işgaline ve vahşete devam ediyor. İsrail’in 8 Temmuz’dan itibaren şiddetini artırarak sürdürdüğü saldırılarda şehit olan Müslümanların sayısı iki bine yaklaştı. Yaralıların sayısı ise on bin civarında. Şehitlerin ve yaralıların çoğunu çocuklar ve kadınlar teşkil ediyor. Küresel terör örgütü İsrail, sağlık merkezlerini, ambulansları, okulları ve camileri vurmayı da sürdürüyor. Binlerce ev bombardımanla yerle bir edilmişken otuz binden fazla ev de hasarlı vaziyette. Başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede yirmi günü aşkın bir zamandır yapılan tüm gösterilere, basın açıklamalarına ve resmi demeçlere karşın şımarık ve küstah İsrail, çocuk ve kadın öldürmeye devam ediyor. Küresel terör örgütü İsrail’i kısa vadede durdurmanın yolu başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin uygulayacağı yaptırımlardan geçmektedir." diye konuştu.

Kınama sonrası meydanda İsrail ve Çin bayrakları yakıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri