Doğu Garajı'ndan Çıkarılmak İstenen Minibüsçüler İsyan Etti

Bursa’da kentin doğusuna hizmet veren Gürsu ve Kestel minibüsçülerinin UKOME kararı ile Doğu Garajının kaldırılarak başka yere kaydırılmak istenmesi minibüsçü esnafını isyan ettirdi. Gürsu ve Kestel minibüsçüleri Bursa Büyükşehir...

Bursa’da kentin doğusuna hizmet veren Gürsu ve Kestel minibüsçülerinin UKOME kararı ile Doğu Garajının kaldırılarak başka yere kaydırılmak istenmesi minibüsçü esnafını isyan ettirdi.

Gürsu ve Kestel minibüsçüleri Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı kararla Doğu Garajının kaldırılarak, Kestel ve Gürsu metro istasyonları yanına kurulacak alanda hizmet vermesini amaçlıyor. Ancak karşı çıkan Gürsu ve Kestel Minibüs Kamyon Şoför ve Otomobilciler Esnaf Odası üyeleri, Büyükşehir Belediyesi'nden kendilerine Doğu Garajına yakın bir yer göstermelerini istiyor.

Konu ile ilgili Doğu Garajında basın açıklaması yapan minibüsçüler, güzergahlarına dokunulmasına asla izin verilmeyeceğini belirtti.

Basın açıklamasına katılan Gürsu Nakliyeciler Minibüsçüler Taksiciler ve Kamyoncular Esnaf Odası Başkanı Recep Kaya ile Kestel Minibüs Kamyon Şoför ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Meysun Ayva, UKOME kararını tanımadıklarını belirterek itiraz ettiklerini söyledi.

Basın açıklaması yapan Meysun Ayva, Bursa yerel basınında Doğu Garajı'nın kapatılacağı ile ilgili haberlerin çıktığını hatırlatırken, “UKOME kararına göre Doğu Garajı işlevini, Kestel ve Gürsu istasyonları yanına kurulacak istasyonlarda yerine getirecek.” dedi.

UKOME kararının görüşülmek üzere alt komisyona gönderildiğini belirten Ayva, “Bunun üzerine Gürsu ve Kestel şoförler odaları olarak bizler de UKOME’ye bir dilekçe vererek esnafımızın mağdur edilmemesi, konunun çözüme kavuşturulması için altı maddelik bir çözüm önerimizi sunduk. Ancak aradan altı ay geçmesine rağmen önerilerimize henüz cevap alamadık. Bu sebeple de konu hakkında hem şoför esnafımıza hem de kamuoyuna böyle bir basın açıklaması yapma ihtiyacı duyduk.” şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den, kendilerini mağdur etmeyecek bir düzenleme yapmalarını isteyen Başkan Meysun Ayva, şöyle dedi: “Biz Kestel ve Gürsu ilçelerinin şoför esnafının oda başkanları olarak diyoruz ki güzergahlarımıza dokunulmasına asla sessiz kalkmayacağız.”

Gürsu Nakliyeciler Minibüsçüler Taksiciler ve Kamyoncular Esnaf Odası Başkanı Recep Kaya da minibüsçüler olarak UKOME’ye sundukları, başta Doğu Garajı civarında kendilerine başka bir yer gösterilmesi olmak üzere sundukları altı maddelik çözüm önerilerinden kendilerine bir çözüm bulunmasını istedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri