Doğu-Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi Kapadokya'dan hareket etti

İstanbul'dan önceki gün başlayan Doğu-Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi'ne katılanlar, araçlarıyla geldikleri Nevşehir'in Göreme beldesindeki bir gecelik molanın ardından hareket etti.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığınca desteklenen ve bu yıl 18'incisi gerçekleştirilen Doğu-Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi'nde katılımcılar Kapadokya'ya geldi.

Sabahın ilk ışıklarıyla Göreme beldesinden havalanan sıcak hava balonlarının peribacalarıyla bütünleştiği manzarayı izleyen ralliciler, vadiler arasında gezinti yaptı.

Kimi noktalarda katılımcılar bölgenin doğal güzelliğini fotoğraflarken, kimi yerde de turistler rallideki araçların önünde objektife poz verdi.

Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, gazetecilere, çeşitli ülkelerden bireysel olarak yola çıkan katılımcıların İstanbul'da buluştuğunu, iki gündür yolda olan katılımcıların son durağının Moğolistan'ın Orhun kenti olacağını belirtti.

Keyifli bir rotada güzel bir yolculuk yaptıklarını aktaran Serin, şöyle konuştu:

"Burası start verdikten sonraki üçüncü durağımız. Bu yıl 5 ülkeden katılımcılar var. Yaklaşık 15 bin kilometrelik bir yolu katedeceğiz. Şuana kadar işin biraz daha gezi taraflarındayız, İran'dan sona bizi büyük etaplar bekliyor. Buradaki tarihi yerleri gördükten sonra çöl ayrı bir macera olacak. Kapadokya turistik bir yer ama. Doğu ve güneydoğu illeri gibi turistlerin pek gitmediği yerlere gidiyoruz. Türkiye'nin tanıtımı ve yabancılara Avrupa'da kamuoyunda yansıtıldığı gibi olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Doğu ve batı medeniyeti bugüne kadar hiç barışık olmamış. Ama ikisinin de birbirinden eksiği yok. Biz bir köprü oluyoruz, Türkiye bu köprünün temel taşlarından birisi. Gelen dostlarımız inanıyoruz ki Türkiye ve Türk cumhuriyetlerinin gönül elçisi olacaklar."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri