Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti: Gazetecinin Derin, İllegal İlişkileri Olamaz

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC), gazetecinin derin ve illegal ilişkileri olamayacağına dikkat çekerek, "Böylesi ilişkiler içerisinde olan kişileri camiamız içerisinde barındırmama kararlılığı içerisindeyiz. Kamuoyunun gözü, kulağı,...

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC), gazetecinin derin ve illegal ilişkileri olamayacağına dikkat çekerek, "Böylesi ilişkiler içerisinde olan kişileri camiamız içerisinde barındırmama kararlılığı içerisindeyiz. Kamuoyunun gözü, kulağı, sesi olan saygın meslektaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Her kim ki iş adamları ile gayri kanuni akçeli ilişkiler içerisine girmişse yargıya hesap vermeli, suçsuzsa aklanmalıdır. Yine iş adamları ve yerel yöneticilerle legal olmayan alış-veriş içinde olduğu iddia edilenler yargıya resmen müracaat etmelidir." dedi.

DAGC tarafından yapılan açıklamada, gazeteciler Cem Atmaca ve Ender Yüncü'nün gözaltına alınıp serbest bırakılmasıyla ilgili olarak; Erzurum kamuoyunu bir süreden beri meşgul eden ve yargıya intikal etmiş bulunan gazeteci-iş adamı ilişkileri üzerine Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti olarak açıklama yapma gereği duyulduğu ifade edildi. Erzurum’da bazı gazetecilerin bir takım iş adamları ile girdikleri ve polis tarafından da izlenen ilişkilerin yargıya intikal etmesi ve yargıya olan inanç sebebiyle suskun kalışın farklı yorumlandığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Kamuoyunu bilgilendirme amacıyla DAGC Yönetim Kurulu olarak açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur. Erzurum, 1800’lü yıllara uzanan köklü basın geleneğine sahip kadim bir şehirdir. Bu özelliğiyle de saygın basın kuruluşlarına ve gazetecilere sahip bir kenttir. Bu kentte görev yapan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, yalnızca şehir merkezindeki gazetecileri değil, Erzurum çevresindeki illerde görev yapan yaygın ve yerel medyada çalışan gazetecileri de çatısı altında toplamıştır.

Öte yandan, DAGC, Merkezi Erzurum’da bulunan ve Doğu Anadolu’daki 12 ilin gazeteciler cemiyetlerinin üye olduğu Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nun genel başkanlığını, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun da genel başkan vekilliğini temsil etmektedir. Bu itibarla bölgemizde görev yapan bütün gazetecilerin sorunlarına duyarlıdır, mesleki saygınlıklarının korunması yönünde de hassastır. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, gazetecilik görevini ifa ettiğinde kendisine ve mesleğine yapılacak herhangi saldırı ya da engellemenin hep karşısında olmuş, olmaya da devam edecektir. DAGC, hiçbir zaman kirli ilişkileri tasvip etmemiş, şiddetle karşısında olmuştur. Türk yargısına daima saygılı olan cemiyetimiz, yargıya intikal etmiş davaların da sonucunu beklemiştir.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ve üyeleri bilir ki gazetecinin derin ve illegal ilişkileri olamaz. Böylesi ilişkiler içerisinde olan kişileri camiamız içerisinde barındırmama kararlılığı içerisindeyiz. Kamuoyunun gözü, kulağı, sesi olan saygın meslektaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Üyelerimize ve kamuoyuna duyurulur ki basın yoluyla cemiyet üyelerine ve cemiyetin tüzel kişiliğine saldırıda bulunanlar, hakaret edenler ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmişlerdir ve gereği yapılacaktır. Her kim ki iş adamları ile gayri kanuni akçeli ilişkiler içerisine girmişse yargıya hesap vermeli, suçsuzsa aklanmalıdır. Yine iş adamları ve yerel yöneticilerle legal olmayan alış-veriş içinde olduğu iddia edilenler yargıya resmen müracaat etmelidir. DAGC Yönetim Kurulu olarak inanıyoruz ki Erzurum basını onurlu, şerefli gazetecilerden oluşmaktadır. Bu anlamda DAGC, mağdur olan gazetecinin yanındadır. Yeter ki Türk bağımsız yargısı tarafından aklansın. Bu şehrin kahır ekseriyeti dik duran, mesleğini onurlu biçimde yapan gazetecileri töhmet altında bırakılmamalıdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri