Doğaseverler Akgöl için buluştu

Dernek ve kulüblerin de aralarında bulunduğu doğaseverler, Konya'nın Ereğli ilçesindeki Akgöl'e cansuyu verilmesi için bir araya geldi.

Aralarında, Ereğli Dağcılık ve Spor Kulübü, Anadolu Fotoğrafçılık Derneği, Ereğli Sanat Merkezi Derneği, Ereğli Sazlıklarını Koruma Derneği ve Ereğli Avcılık Atıcılık Amatör Balıkçılık Derneği'nin bulunduğu doğaseverler, kuş cenneti olarak bilinen Akgöl Sazlıkları'nın sorunlarına dikkati çekmek için buluştu.

Gurup adına açıklama yapan Memduh Ekici, Akgöl'ün kurtarılması için çalışma yapılmasına karşın ciddi bir gelişme sağlanamadığını savundu.

Kış ve bahar yağışları ile gölün canlandığını, birçok kuş türünün gölde yuva yaptığını vurgulayan Ekici, şunları kaydetti:

"Fakat biz biliyoruz ki havalar ısınınca göl ve kuşlar büyük bir tehlikeyle yine karşı karşıya kalacak. Barajlardaki fazla su da ne yazık ki toprak kanalların açılmaması ve var olanların da yok olması nedeniyle Akgöl için değerlendirilemiyor. Barajlar taşıyor ama Akgöl, kuş cenneti ve sazlıklar can çekişiyor. Ereğli’nin ve Akgöl’ün ihtiyacı olan can suyunun tekrar verilmesini istiyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri