Doğanspor, karatede Konyanın yeni yüzü

Konya karatesi yeni bir kulüple tanıştı. Kulübün Meram Atatürk Kız Meslek Lisesi Karete takımı ile başlayan serüveni Doğanspor olarak devam edecek

Konya karatesi yeni bir kulüple tanıştı. Kulübün Meram Atatürk Kız Meslek Lisesi Karete takımı ile başlayan serüveni Doğanspor olarak devam edecek. Yaklaşık 1 yıldır faaliyet içerisinde olan Doğanspor henüz resmi müsabakalara katılamıyor. Sporcuların turuncu ve yeşil kemerde olmaları resmi müsabakalara katılmalarını engelliyor. Kulüp antrenörü Ödsen Kan yeni bir kulüp olduklarından dolayı kemer seviyelerinin müsabakalara katılacak durumda olmadığını ifade etti. Kan, “ Ben Meram Atatürk Kız Meslek Lisesi bedene eğitimi öğretmeniyim. Burada okul adına bir karate takımı kurduk. Daha sonra kulüpleştirdik. Konya’da bir ilke imza attığımız düşünüyorum. Çalışmalarımızı Atatürk Spor Tesisleri içerisinde bulunan Karate Salonunda gerçekleştiriyoruz. Şuanda 25 sporcumuz var. Ancak sporcu sayımızı daha da arttıracağız. Şuandaki sporcularımızın istekli ve azimli olması bizleri ilerisi için umutlandırıyor. İnşallah zamanla kulüp olarak büyük başarılara imza atarak Konya’nın ismini karatede duyuracağız. Yeni sezon itibari ile resmi müsabakalara katılabileceğiz. Amacımız en iyi şekilde mücadele ederek ülke sporuna başarılı sporcular kazandırmak” diye konuştu.  Özden Kan İl Spor Okulları Antrenörü Tolga Gülderen ile iletişim halinde olduklarını ve yaz spor okullarında yetenekli sporcuları kulüplere yönlendirdiklerini ifade etti.

 

GÜLDEREN: 3-4 AYDA SPORCU OLDUK DİYORLAR

 

İl Spor okulları karate antrenörü Tolga Gülderen spor yapmaya gelen gençlerin 3-4 ayda sporcuk olduk anlayışı olduğunu ve bu nedenle büyük sıkıntı yaşadıkların ifade etti. Gülderen: “ Karate sakatlanma olayı çok nadir olan bir spordur. Bir savunma sporu da olsa kontak olayı dokun çek tarzındadır. Karate bir yaşam tarzıdır. Ancak sporcularımız bu spora başladıktan 3-4 ay sonra her şeyi öğrendiklerini zannediyorlar. Oysa bir sporcunun gerçek anlamda bir madalya alması için en az 4 yıl bu sporu yapması lazım. ailelerde bu konu hakkında bilgisiz oldukları için olayın üzerine düşmüyorlar. Oysa dediğim gibi bir sporu öğrenmek için 3-4 yılınız vermeniz gerekiyor.  3-4 ayda oluşan ben sporcuyum artık anlayışını değiştirdiğimiz zaman her branşta daha fazla başarılı sporcu yetişir diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri