Doğanşehir Cumhuriyet Savcısı Sultan Beyza Boyalı vefat etti

Doğanşehir Cumhuriyet Savcısı Sultan Beyza Boyalı’nın kanser tedavisi gördüğü süreçte koronavirüse yakalandığı ve tedavi gördüğü Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesindeki bütün müdahalelere rağmen, kurtarılmayarak vefat ettiği öğrenildi

Doğanşehir Cumhuriyet Savcısı Sultan Beyza Boyalı’nın, kanser tedavisi gördüğü süreçte koronavirüse yakalandığı ve tedavi gördüğü Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesindeki bütün müdahalelere rağmen, kurtarılmayarak vefat ettiği öğrenildi.

İlk görev yeri olarak 2019 yılında Doğanşehir’e atanan ve yaklaşık 4 aydır kanser tedavisi gördüğü öğrenilen genç savcının vefat haberini, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet yılmaz twitter hesabından duyurdu.

Sultan Beyza Boyalı’nın ailesine ve yargı camiasına başsağlığı dileyen HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, mesajında, “Değerli meslektaşımız, Malatya/Doğanşehir C. Savcısı Sultan Beyza Boyalı’nın vefat haberini üzüntü ile öğrendim. Makamı cennet olsun” dedi.

Konya’da toprağa verilecek

Genç savcının cenaze namazı bugün öğlen namazına müteakip Hacı Veys Camii’nde kılındıktan sonra, Üçler Mezarlığı’na defnedilecek. Cenaze namazına Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün katılacağı öğrenildi.

Kur’a Kararnamesi ile Mayıs 2019’da Doğanşehir Savcılığı’na atanmıştı

Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümünde yüksek lisans yapan Sultan Beyza Boyalı, bir süre Konya Barosu’na bağlı olarak avukatlık yaptı.

Avukatlık yaparken hâkim ve savcılık sınavlarına giren Sultan Beyza Boyalı Cumhuriyet Savcılığı stajını Konya’da yaptıktan sonra, 22 Mayıs 2019 tarihli Kur’a Kararnamesi ile ilk görev yeri olan Doğanşehir Cumhuriyet Savcılığı’na atanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri