Doğanhisar’da neler oluyor?

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Doğanhisar ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanının karıştığı öne sürülen birtakım olaylarla ilgili İçişleri Bakanı Beşir Atalayın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Atilla Kart, ağabey-kardeş durumunda bulunan Doğanhisar Belediye Başkanı ile birkaç ay öncesine kadar AKP İl Siyasi İşler Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren  kişi ve Doğanhisar AKP İlçe Başkanı arasındaki ilişkilerin kamu gücü ve siyasi nüfuzun açık bir şekilde kötüye kullanıldığının göstergesi olduğunu vurguladı. Kart, AKP Doğanhisar İlçe Başkanı’nın Doğanhisar Meslek Yüksekokulu’na sınavsız olarak girebilmek için isteklerini yerine getirmeyen Doğanhisar Milli Eğitim Müdürünü görevden aldırdığı,  EML Müdürünü değiştirdiği; tüm atama işlemlerinde AKP Konya İl Siyasi İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısının etkili olduğunu gösteren bulguların bulunduğunu öne sürdü.
Atilla Kart, İçişleri Bakanı Atalay’a yönelttiği soru önergesinde şu hususları gündeme getirdi: “AKP Doğanhisar ilçe Başkanı’nın; Doğanhisar Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar bölümüne kayıt yaptırdığı, bu okuldan da mezun olmuş göründüğü, yasa dışı yollarla elde edilen bu diplomayla Doğanhisar Meslek Yüksek Okulu’na kayıt yaptırdığı yolundaki iddialar karşısında; bugüne kadar herhangi bir inceleme ya da soruşturma yapılmış mıdır? Sahtecilik anlamına gelen ; bu suç ilişkileri hakkında önergemiz üzerine inceleme yapılacak mıdır? Yapılacak incelemenin sonucuna göre idari ve adli sürecin işletilmesi yoluna ivedi olarak gidilecek midir? İlçe Milli Eğitim Müdürü, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü ve Meslek Yüksek Okulu görevlilerine yönelik olarak gerçekleştirildiği iddia edilen işlem ve eylemler yönünden de gerekli idari ve adli süreci işletecek misiniz? “Siyasetçi-İşadamı-Bürokrat” üçgeni içinde gelişen bu ilişkilerin Konya – Mevlana Kültür Merkezi ya da diğer iş ve ihalelere ilişkin haksız çıkar ilişkileri yönünden de inceleme ve soruşturma yapılmasını sağlayacak mısınız?”
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri