Doğan’dan yatırım çağrısı

Emirgazililer geçimini hayvancılıktan sağlıyor. Tarım ve hayvancılık alanında yüzde 70'i bulan oranda verilen hibeli destekler ise büyük önem arz ediyor. Kaymakam Sadettin Doğan, ilçe halkına, "Desteklerden faydalanın, ilçeye yatırım yapın" çağrısında bul

Emirgazi halkının önemli bir kısmı geçimini hayvancılıktan sağlıyor. İlçedeki her evde en az iki büyükbaş hayvan bulunuyor. Sulama imkanlarının yetersizliği nedeniyle tarımdan yeterince faydalanamayan Emirgazililer için hayvancılık önemli bir gelir kapısı oluyor. Hayvancılık noktasında verilen hibeler ise büyük önem arz ediyor. Birçok üretici hibeler sayesinde ahırını ve ekipmanını yeniliyor. İlçede, halkın IPARD ve KOP destelerinden faydalanması için bilgilendirme seferberliği başlatıldı. İlçe yöneticileri, desteklemelerin kalkınma noktasında önemli olduğunu ifade ediyor. Emirgazi Kaymakamı Sadettin Doğan, tarımsal destekler ve ilçedeki yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

HİBELER YÜZDE 70'İ BULUYOR

Hibelerin yüzde 70'i bulduğunu belirten Emirgazi Kaymakamı Sadettin Doğan, ilçede 21 binden fazla büyükbaş hayvan, 44 bin civarında küçükbaş hayvan varlığının bulunduğunu söyledi. Doğan, "Emirgazi, Ereğli'den daha fazla IPARD destekleri alıyor. IPARD'tan faydalanmak için de üreticilerin belli bir gücü olmalı. Bazı kriterler var. Üreticilerin modern tesislerde üretim yapması önemli. Avrupa Birliği'nin bir üyesi olduğumuzda, oradaki pazarlara satış yapmamızın belli kriterleri var. İyi üretim yaparsak pazar sıkıntısı yaşamayız ve ürünler hak ettiği değeri bulur. IPARD ile müthiş destekler veriliyor. Halk bu desteklerden mutlaka yararlanmalı. Etimizin ve sütümüzün daha çok para etmesi için yenilenme şart" sözlerini kullandı.

EMİRGAZİLİLER İLÇESİNE YATIR YAPSIN

Emirgazililerin değişim istediğini de belirten Doğan, şunları söyledi: "Herkes, ilçede bir şeyler değişsin diyor. IPARD ile çok şey değişir. İlçede bilgilendirme seferberliği başlattık. Kurumlar destekleri halka anlatıyor. Sadece hayvancılıkta değil, farklı alanlarda da destek veriliyor. Yüzde 70'i bulan hibeler var. Hibeler önemli bir kaynak. Emirgazili Faruk Çoban, ilçemizde 120 başlık bir tesis yaptı. Kendisini takdir ediyorum. Sağlık koşullarına uygun, modern bir tesiste üretim yapıyor. Dışarıda kazandı, ilçesinde yatırım yaptı. Diğer Emirgazilileri de yatırım için bekliyoruz. Geleneksel yöntemlerle tarımsal faaliyet yapmamak lazım. Karapınar bölge için önemli bir örnek. Biz de atılım yapabiliriz."

İLÇEYE HÜKÜMET KONAĞI KAZANDIRILIYOR

İlçede birçok yatırımın da devam ettiğini belirten Kaymakam Sadettin Doğan, "2 yıldır ilçede görev yapıyorum. İlçe yöneticileri ile sivil toplum kuruluşları ile birlikte ortak hareket ediyoruz. Emirgazi Kaymakamlık binasının ihalesi yapıldı. Kısa süre içerisinde inşaat başlayacak, Hükümet Konağı'nın temeli atılacak. 8 derslikli bir İmam Hatip ortaokulunu da yatırım programına aldık. Proje çalışması devam ediyor. İlçe devlet hastanesinin yapımı da sürüyor. Önümüzdeki süreçte ilçede bir çok açılış töreni yapılacak. İlçe belediyesi bir çok yatırıma imza attı. İlçenin yollarının yazın tozdan, kışın da çamurdan kurtarılması gerekiyor. Belediye Başkanı Nurişen Koçak, halkı çamurdan kurtarırsa, 'Emirgazi'yi çamurdan kurtaran adam' ünvanını alır" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri