Doğan’dan özeleştiri 


Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, Türkiye’de takımların iki maç kazandığında havaya girdiğini ve gaza getirildiğini belirterek, bunun sıkıntılarını Bucaspor maçının ilk yarısında yaşadıklarını söyledi


Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan Türkiye'de takımların 2 maç kazanınca havalara girdiğini ve pohpohlandığını ifade ederek, "Kamuoyunun pohpohlanmasının sonucunu ilk yarıda gördük. Bundan ders almamız lazım. Devre arasında uyarılarımız sert oldu. İkinci yarı daha mücadeleci taraf bizdik ve pozisyonlarımız oldu. Krize girildiği zaman çıkmakta zorlanıyoruz. Ölü toptan bir gol yedik. İkinci yarı pozisyonlara girdik ama gol atmada Muvaffak olamadık. Bugün gerçekleri konuşmam gerek. Bugün yenilebilirdik. Kötü oynadık. Maçı da kazanabilirdik. Ama daha organize olan taraf onlardı. Daha iyi mücadele eden taraf onlardı. Pozisyon olarak biz öndeydik. Bu eksikliğimizi gidermemiz gerek. Top bizdeyken gerekenleri yapamadık. Sonuçta gol olması gerekenler gol olmadı, olmaması gerekense gol oldu. Buna da şükür. Ama bu bizim için bir yenilgiydi çünkü biz kendi sahamızda oynadık. Önümüzdeki haftalarda daha ciddi ve ayakları yere basan bir takım olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

KAZANAN TARAF OLMALIYDIK
İlk yarıda yenik duruma düştükleri Bucaspor karşısında ikinci devrede çok sayıda pozisyona girdiklerini ancak bunları değerlendiremedikleri için galibiyeti alamadıklarını belirten Adnan Güngör, eksiklerini gidererek yaşanan puan kaybını ilerleyen haftalarda telafi edeceklerini söyledi. Bucaspor maçına kazanmak için çıktıklarını ifade eden tecrübeli oyuncu Adnan, “Ancak oyuna iyi başlayamadık. Rakibimiz karambolde yaptığımız basit bir hatadan dolayı golü buldu. Golün ardından baskılı oynamaya çalıştık. Fakat bir türlü organize olamadık. Yakaladığımız fırsatları değerlendirip soyunma odasına moralli gidebilseydik herşey daha farklı olurdu. Bir anlamda erken yediğimiz gol kimyamızı bozdu diyebilirim. Ama ikinci yarı futbol ve kazanma adına her şeyimizi ortaya koyduk. Çok sayıda pozisyona girdik. Bir türlü aradığımız golü bulamadık. Pozisyon olmayan bir pozisyonda Hakan arkadaşımızın ısrarlı takibi sonucu golü bulduk. Golden sonra çok sayıda pozisyona girdik. Ancak bir türlü galibiyete gidecek gol ya da golleri bulamadık. Karşımızda da futbolu çirkinleştirmeden oynayan bir takım vardı. Her şeye rağmen Bucaspor maçını özellikle ikinci devrede oynadığımız futbol ile kazanmamız gerekti diye düşünüyorum. Olmadı. Bir maça takılıp kalmayacağız. Lig daha uzun bir maraton. Sahamızda yaşadığımız bu puan kaybını eksiklerimizi gidererek ilerleyen haftalarda alacağımız sonuçlarla telafi edeceğiz” dedi.
TORAMAN: İKİNCİ YARIDA KAZANABİLİRDİK
Konyaspor takım kaptanı Emre Toraman, iyi başlayamadıkları Bucaspor maçında yenik duruma düşmelerine rağmen ikinci yarıdaki istekli oyunlarıyla galibiyeti hak ettiklerini ancak bu amaçlarına ulaşamadıklarını belirtirken 2 puan kaybettiklerini söyledi. Kazanmayı çok istedikleri Bucaspor mücadelesine iyi başlayamadıklarını söyleyen  Emre Toraman, “Oyunun başında yediğimiz şanssız gol oyun düzenimizi bozdu. Maç öncesinde konuştuklarımızı ilk yarının genelinde yapamamamıza rağmen yakaladığımız fırsatlarda golü bularak soyunma odasına moralli gidebilirdik. İkinci yarı öncesinde gereken uyarıları aldık. Maçın ikinci yarısında eksiklerimiz olmasına karşın Konyaspor’a yakışır bir şekilde maçı kazanmak adına tüm gayretimizi ve mücadelemizi sahaya yansıttık. Yakaladığımız önemli fırsatları değerlendirebilseydik maçı rahat bir skorla kazanabilirdik. Ama girdiğimiz pozisyonlar değilde bir şans topunun Hakan arkadaşımızın ısrarlı takibi sonucunda ağlara gitmesiyle beraberliği sağladık. Kalan dakikalarda skoru lehimize çevirmek adına her şeyi yaptık. Fakat başarılı olamadık. Sahamızda kazanmamız gereken bir maçta 2 puan kaybettiğimizi düşünüyorum. Her geçen gün daha iyiye gitmemiz gerekir. Eksiklerimizin olduğunu biliyoruz. Bunları gidererek alacağımız sonuçlarla bize güvenenlerin yüzünü güldürmek ve Konyaspor’u başarıya taşımak en büyük hedefimiz” şeklinde görüş belirtti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri