Doğan’dan ninniler!

Kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, rakibe hiç pozisyon vermeden yenildiklerini söyleyen Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan bu açıklamasıyla kendi kendisiyle çelişkiye düştü
Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan,  düzenlediği basın toplantısında sezonun ilk yarısının bir değerlendirmesini yaptı, başka bir deyişle de her zaman olduğu gibi ninniler söylemeye devam etti.  Konyaspor’un ilk yarıda oynanan 16 maçta kötü bir performans sergilemesine rağmen, kendisini başarılı gösterme gayretinden ödün vermeyen Ziya Doğan, ikinci yarı da daha iyi yerlere geleceklerini söyleyerek, mavi boncuk dağıtmaya devam etti. Ziya Doğan’ın özellikle “rakiplere pozisyon vermeden yeniliyoruz” demesi, akılları “peki o zaman rakip pozisyona girmiyor ve kazanıyorsa, golü ya da golleri kendi kendinize mi atıyorsunuz?” sorusunu akıllara getirdi. Doğan, mücadelelerine saygı duyulması gerektiğini belirtti ve başarılı olmayı çok istediğini, bunun içinde kadroyu takviye ederek ikinci yarıda herkesin gurur duyacağı bir Konyaspor izlettireceklerine inandığını söyledi.
ŞEHİR DESTEK VERMELİ
Ziya Doğan, Konyaspor’un başarılı olması adına yönetim, teknik heyet ve oyuncu kadronun büyük bir gayret içerisinde olduğunu belirterek, “Mücadelemizde Konya şehrinin de desteğini yanımızda görmek istiyoruz. Konya’nın potansiyeli yüksek. Bu potansiyeli harekete geçirerek Konyaspor’u daha iyi yerlerde temsil noktasında katkı sağlamak gerekiyor. Galatasaray maçının ardından transfer çalışmalarına başlayacağız. Daha sonra Pro Lisans kursuna katılacağım ve oradan da Antalya’da devre arası kamp çalışmalarına start vereceğiz. Bunun için dolu dolu bir dönem bizi bekliyor. Bu tempolu dönemi en iyi şekilde değerlendirip sezonun ikinci devresinde farklı bir Konyaspor izlettireceğiz” dedi.
EN ŞANSSIZ SEZONUM
Yıllardır ligde olan ve bizden daha iyi imkanlara sahip takımlarla birlikte mücadele ettik ve bakıldığında daha iyi olabilirdik ancak yeni takım olmanın dezavantajına rağmen onlardan kopmadık.  Her şeye rağmen inanın çok çalıştık. Oynadığımız maçlarda sadece Fenerbahçe maçı hariç rakiplerimiz bize üstünlük sağlayamadılar. İyi oynadığımız maçları kaybettik. Kötü oynadığımız Eskişehirspor ve Gençlerbirliği maçlarını kazandık. Futbol böyle bir şey. Benim görev aldığım takımlara bakıldığında en şanssız sezonumu Konyaspor’da yaşadığım görülür. İyi bir ekip olduk. Dezavantajlarımız vardı ve bunlar bize pahalıya mal oldu. Futboldaki küçük nüans farkları Konyaspor’un ligin daha da üst sıralarında olmasını engelledi. Antrenörlük hayatımda bu kadar basit goller yiyen bir ekiple birlikte olmadım. Bunun adını ne koyarsanız koyun. Bunu hazmedemiyorum. Çünkü bu ekiple başarılı olacağımı biliyorum. Kapasiteyi biliyorum. Ama bunlar sonuçlara yansımayınca ortaya böyle bir tablo çıktı. Tam çıkış yapacağımız maçlar olan Gaziantepspor ve Karabükspor karşılaşmalarında hakem hatalarıyla puanlar kaybettik. Bu da bizim sıralamada gerilere düşmemize neden oldu.
CAMİA OLUMSUZ ETKİLENİYOR
Kamuoyunda alınan başarısız sonuçlar nedeniyle karamsar bir hava oluşturuluyor. Bu da camiayı etkiliyor. Ama bunlar beni etkilemedi. Sadece zaman zaman gülüp geçtim. İnsanlardan bunları yaparken mücadelemizi görüp adalet ve vicdan muhasebesi yaparak davranmalarını istiyoruz. Şu an ligdeki konuma bakıldığında iskeletini koruyan ve önemli takviyeler yapan takımlarla aynı seviyede olduğumuz görülür. Bizim tek düşüncemiz Konya’daki potansiyeli iyi kullanıp bu sene ligde kalmak, seneye de daha farklı hedefler peşinde koşmak.
KONYASPOR KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL
Ben taraftar konusunda sayının yetersiz olduğunu belirtirken potansiyeli bildiğim için söylüyordum. Ama bu sürekli olarak taraftarlarla aramızda bir sorun varmış gibi lanse edildi. Ben taraftarımızdan memnunum. Sadece isteğim sayının artmasıydı. Fakat sözlerim çarpıtılarak farklı yerlere çekilmeye çalışıldı. Bunu yapanlarında Konyaspor’un iyiye gitmesini ve büyümesini istemeyenler olduğunu biliyorum. Kamuoyunun şunu iyi bilmesi gerekir. Biz bu işi tek başımıza götüremeyiz. Herkesin destek vermesi lazım.  Bilmeliler ki hayatımda buralara hep mücadele ederek ve alınterimle geldim.
BEN ZORU BAŞARMAYI SEVİYORUM
Basında yer alan bazı haberlerde  isim verilerek oyuncularımın kafaları karıştırılmaya ve problem varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bunu benim kabul etmem kesinlikle mümkün değil. Karalamalarla üzerimize geliyorlar. Ama bilmeliler ki Konyaspor kimsenin babasının malı değil. Birlikten dirlik doğar. Gelin futbolun içerisinde eleştirin ama saldırmayın ve zarar vermeyin.  Ben hep zoru başarmayı seviyorum. Bugüne kadar kimsenin adamı olmadım. Vicdanım rahat.  Herkesin mücadelemize saygı duymasını istiyorum. İnanın hayatımda hiçbir takımda başarılı olmayı bu kadar çok istemedim. Konyaspor’un başarılı olması için bir takım kurallar var. Herkes bu kurallara uymak zorunda. Daha önce yapılanlara şimdi engel olundu diye saldırı politikası seçilmemeli. Geçmiş geçmişte kaldı. Artık herkes Konyaspor’un başarısı için ne yapabilirim diye düşünmeli.
TRANSFER YAPACAĞIZ
Yurt içinde ve yurt dışında transfer çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar açıkladığımız tek isim Fatih Tekke. Kendisi ile bizzat bende görüştüm. Konyaspor’da çalışmak istediğini, ancak başka takımlardan tekliflerde olabileceğini söyleyerek zaman istedi. Bunun dışında ne transfer edilecek oyuncula ne de gönderilecek oyuncular konusunda bir açıklamamız olmadı. Galatasaray maçından sonra görüşmeler başlayacak ve kamuoyu ile paylaşılacak. Devre arası transfer zor. Ama en kısa sürede tamamlamaya çalışacağız. Yabancı oyuncu transferi konusunda boş durmuyoruz. Arjantin ligini takip ettik. İyi oyuncular var. Ama takdir edersiniz ki 35 derece sıcaktan gelip buraya uyum sağlaması zaman alır. O nedenle kadromuza hemen uyum sağlayacak isimleri transfer etmek istiyoruz. Yerli oyuncu transferi zor. Kim oyuncusunu vermek ister. Bu nedenle şartlarımıza uyan oyuncuları transfer etmek istiyoruz” derken,  “Bir teknik direktör olarak bende hazır oyuncuların transfer edilmesini isterim. Ama sezon başında şartlar böyle gerektirdi ve o dönem mevcut kadrodaki oyuncuları aldık. Kesinlikle mazeret uydurmuyoruz. Biz eldeki imkanlarla takım oluşturduk. Bu takımdan gidecekler ve gelecekler var. Kesinlikle sezonun ikinci devresinde daha farklı bir Konyaspor izlettireceğimize inanıyoruz.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri