Doğan’dan itiraflar

Trabzonspor maçı öncesinde konuşan Ziya Doğan, kendisinin de hataları olduğunu, kısıtlı imkanlarda transfer yaptıklarını, ilk yarıyı en az kayıpla tamamlayıp, kadroyu güçlendireceklerini söyledi
İYİ MÜCADELE EDERSEK KAZANIRIZ
Konyaspor Teknik direktörü Ziya Doğan, önemli oyunculara sahip Trabzonspor ile oynayacakları maçta rakipten çok kendilerinin yapacaklarının önemli olduğunu belirtirken, tek düşünce etrafında sahada mücadele edecek oyuncularının maçtan 3 puanla ayrılacağına inandığını söyledi.
Spor Toto Süper Lig'de 10.haftanın kapamış maçında Trabzonspor ile karşılaşacaklarını ifade eden Ziya Doğan, “Dört büyüklerden biri olan Trabzonspor ile oynayacağız. Önemli oyuncuları var. Ama ben hiçbir zaman önemli oyuncuları var diye bir takımdan çekinmiyorum. Ben sadece o gün sahaya çıkan takımımızın 11 kişiyle birlikte yüreğini sahaya verdiği ve tek vücut olduğu zaman neler yapabileceği ile ilgileniyorum. Biz 11 kişiyle birlikte aynı düşünce doğrultusunda mücadele edersek istediğimizi alırız ve bizim için rakibin büyüğü-küçüğü olmaz. Bugün sadece Trabzonspor değil, Spor Toto Süper Lig'de çok önemli takımlar var. Onlarda Bursaspor'un başarısından sonra önümüzdeki yıllarda zirveye oynamanın planlarını yapıyorlar. Yayın gelirleri arttıktan sonra futbol takımlarının mantalitesi değişti. Onun içinde büyük hedefler seçiyorlar. Trabzonspor'da bu ekiplerden biri. Tabiki önemli oyuncuları var. Ama biz takım oyununu iyi oynarsak galip gelmemiz imkansız değil” dedi.
TAKIMLA İÇ İÇE OLAN BENİM
”İnsanların yapmış olduğu ve kendi düşüncelerini yansıtan yorumlarla ilgili ben fazla konuşmam” diyen Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, “Takımla iç içe olan ve her şeyi onlarla birlikte olarak yaşayan benim. Onların psikolojisini ben daha iyi bilirim diye düşünüyorum. Ancak bir gerçek var. O da taraftarın bizi 90 dakika boyunca desteklemesi lazım. Ümitsizliğe kapılmasınlar. Ümitsiz olunan yerde Ziya Doğan olmaz. Tabi ki hatalarım oldu. Ama zamanımız kısıtlı olduğu için transfer politikamız acele olarak gerçekleşti. Türkiye'den yerli oyuncu transferi çok zordu. Yabancı oyuncu konusunda Avrupa'da maçlar olmadığı için ve Dünya Kupası oynanması nedeniyle yeteri kadar inceleme yapamadan acele ile bir kadro oluşturduk. Ama daha bu işin devre arası var. Ben bu takımın eksiklerini biliyorum. Bu doğrultuda hareket etmemiz gerektiğini yönetim kurulumuzla da konuşuyorum. İkinci devreye kadar en az kayıpla bu süreyi atlatıp, herkesin seyrederken gurur duyacağı bir Konyaspor'u izlettireceğimizi düşünüyorum” şeklinde görüş belirtti.
DÜNYA’DA 11 DİYE BİRŞEY YOK
Bir basın mensubunun, "Geride kalan 9 haftada kadroda sürekli olarak rotasyon yaptığınız ve ideal bir 11 belirleyemediğiniz görülüyor. Bunun sebebi nedir? " sorusuna Ziya Doğan, “Kolay değil. Bazı oyuncular aramıza geç katıldı. 6 ay oynamayan oyuncular vardı. İdmansız ve sezon başı kamp çalışmalarında bulunmayan oyuncular vardı. Zaman içerisinde bunu doğal karşılıyoruz. Bu oyuncuları aldık ki amacımız belirli bir seviyeye geldikten sonra onlardan faydalanmaktı. Bu oyuncularda her geçen gün antrenman eksiğini tamamlayıp takıma adapte olunca son durumlarını görmek istedik. İyi incelenirse dünyada artık 11 diye birşey yok. Ben Avrupa Liglerine bakıyorum. Her hafta takımlarda 6-7 kişi değişerek oynuyor. Bizde de bu mantalitenin değişmesi lazım. Kadroda 27 oyuncu varsa onların her birinin oynamayı hak ettiği için bizimle birlikte olduğu düşünülmeli. Zamanı geldiği zaman herkeste oynayacaktır” cevabını verdi.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri