Doğan: Takıma kefilim

Konyaspor, Gaziantepspor maçının hazırlıklarını galibiyet parolası ile sürüyor. Teknik adam ziya Doğan, takıma kendisinin kefil olduğunu ve kesinlikle küme düşme korkularının bulunmadığınız söyledi
Konyaspor’da, parola; 3 puan. Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında, Pazar günü iç sahada Gaziantepspor ile karşılaşacak olan yeşil-beyazlı takımda hazırlıklar sürüyor. Biletler ise 7,5 ile 50 TL arasında değişen ücretlerle satışa çıktı. Kartal’da, önceki gün teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde yapılan antrenmana tüm oyuncular katılırken, sakatlık döneminden çıkan kaleci Orkun Uşak ve Peter Grajciar ile tedbir amaçlı olarak Ertuğrul Arslan takımdan ayrı çalıştı.
Isınma hareketleriyle başlayan, çabukluk ve koordinasyon çalışması ile devam eden antrenman taktik çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle tamamlandı. Konyaspor’da, sakatlığı iyiye giden Peter ile birlikte yeni transferler Mehmet Batdal ve Gökhan Emreciksin’in durumu maç günü belli olacak. Ertuğrul ile cezası sona eren Kere büyük bir olasılıkla ilk 11’de forma giyecek. Hazırlıkları dün de maçın oynanacağı saatte yapılan taktik ağırlıklı antrenmanla sürdüren Kartlar, bugün ter atarak tesislerde dinlenmeye çekilecekler. Yeşil-beyazlı takımda, planlar galibiyet üzerine yapıldı.
Öte yandan, Konyaspor ile Gaziantepspor arasında Pazar günü oynanacak ve saat 14.00’de başlayacak maçın biletleri satışa çıktı. Sporseverler biletleri Biletx gişelerinden temin edebilecekler. Konyaspor yönetim kurulunca yapılan açıklamaya göre, futbolseverlere maçı eski yeşil, yeni yeşil ve maraton tribünlerinden: 15 TL, kale arkası tribünlerden 7,5 TL ve kapalı tribünden ise 50 TL ödeyerek izleyebilecekler. Konuk takım taraftarları bilet ücretleri de 15 TL olarak açıklandı.
DOĞAN: KÜME DÜŞME KORKUMUZ YOK
Teknik direktör Ziya Doğan, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında yapılan transferlerle takviye edilen kadronun sezonun ikinci yarısında başarılı olacağına ve küme düşme tehlikesi yaşamayacağına inandığını belirtirken, aynı inancın tüm şehirde ve kamuoyunda da oluşması gerektiğini söyledi.
basın toplantısına “Transfer ayı bir teknik direktör için en zor zamandır. Sezon başı ve devre arası takımı takviye etmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Transfer döneminin bittiğine en çok sevinenlerden biriyim” sözleriyle başlayan teknik direktörümüz Ziya Doğan, “Transfer çalışmaları bir yandan mevcut oyuncularla hazırlıklarımızı sürdürmek bir yandan yoğun bir dönemden geçtik. Artık sadece işimize odaklanıyoruz. Mevcut kadromuzla konuşmaktan çok çalışma zamanı. Bizde bunu yapıyoruz” dedi.
Doğan, “Herkes bizden sihirbazlık bekliyor” derken sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de herkes başkalarının işleri hakkında ahkam kesiyor. En basiti bu. Yaşadıklarımızı bizimle beraber olanlar ancak anlayabilir. Transfer komitemiz ne zaman bizimle birlikte bu işin içine girdi. Kendileri de bizi anlayabildi. Herkes Konyaspor’un bir anda başarılı olması adına bizden sihirbazlık bekliyor. Transfer ettiğimiz oyuncuların bazıları antrenman eksiklikleri bazıları da kilo fazlalıkları nedeniyle tam anlamıyla hazır değiller. Bundan dolayı Bursaspor ile oynadığımız maça 17 kişilik kadro ile çıktık. Robak hazır değildi, Zayatte 1 haftalık idmanla maça çıktı. Alvaro’nun lisans problemi 1 haftalık gecikmeyle çözüldü. Sadece kaleci Mariusz Pawelek uzun bir süre bizimle çalıştı. Bunun biraz anlayışla karşılanması gerektiğini düşünüyorum. İkinci yarıda oynadığımız Bursaspor ve Eskişehirspor maçlarını kazanabilirdik. Ama olmadı. İki santraforla oynamayı çok istiyorum. İkinci santraforu ikinci devre başlamadan alabilmiş olsaydık şimdi 6 puan fazlamız olabilirdi. Çok uğraştık ama bu konuda başarılı olamadık. Herşey bir anda olmuyor. Ekonomik anlamda da düşünerek Konyaspor’a transfer yaptık. 11 futbolcu aramıza katıldı. Tek düşünce Konyaspor’u bu sezon ligde tutmak.”
“Ben bu takıma kefilim” diyen Ziya Doğan, “Bunu görmeyenlere ve görmek istemeyenlere özellikle vurguluyorum” derken, “Ziya Doğan iyi bir lider. Top bende ve tüm sorumlulukta bana ait. Herkes taşın altına elini koyar. Ben sürekli gövdemi koydum. Konyaspor’da da bu böyle olacak. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz ve iddialıyız. Birileri günah keçisi arıyorsa tüm sorumluluğu ben üzerime alıyorum. Ama herkesi Konyaspor konusunda biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Ben tamamen samimi ve içten davranıyorum. Ama bazı çevreler buna inanmıyor. Gayemiz Konyaspor’un başarısı. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı” şeklinde görüş belirtti.
Gaziantepspor maçı ile ilgili de görüşlerini açıklayan Doğan, “Her maç zor ve her maç bir final. Bunun için rakibin Galatasaray’ı, Fenerbahçe’si ve Gaziantepspor’u yok. Bakıldığında Spor Toto Süper Lig’in en pres yapan ve en disiplinli oynayan takımıyız. Biz bunu gerçekleştirerek en zoru başardık. Bunu göremeyenlere söyleyecek bir şeyimiz yok. Gaziantepspor maçından galibiyetle ayrılarak artık kazanmayı alışkanlık haline getireceğimize inanıyorum” dedi.
Doğan, “Başkan Bahattin Karapınar yönetim olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ve söz sırasının teknik heyet ve futbolcularda olduğunu söyledi. Bu konudaki görüşleriniz nedir?” sorusuna “Ben bu konudaki düşüncelerimi aramızda çok güzel bir ilişki olan başkanımızla birebir konuşurum. Kendisi ile basın yoluyla mesaj vermem” cevabını verdi. Doğan basın toplantısını “Takımıma ne kadar güvendiğimi ifade ettim. Şehir ve kamuoyu panik yaparsa bu takımı da olumsuz etkiler ve sonucu kötü olabilir. Ama şehir ve kamuoyu sakin olursa zaten Konyaspor’un küme düşme gibi bir korkusu yok, olamaz da. Çünkü bizler sakiniz. Bir kez daha söylüyorum bir maçta Real Madrid olamadığınız gibi bir maçta da Çatladıkapı spor olamazsınız. Bizim isteğimiz Konyaspor’a destek verilmesi” sözleriyle tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri