Doğan: Anadolu güçlendi

Konyaspor, 1. kam dönemini yarın noktalıyor. Yeşil-beyazlıların 2. kamp dönemi Avusturya’da başlayacak. Teknik adam Doğan, Anadolu takımlarının güçlendiğini ve kendilerini zorlu bir ligin beklediğini söyledi

Konyaspor’da, Kızılcahamam kampında lig hazırlıkları bugün de çift antrenmanla sürecek. Birinci dönem kamp çalışmaları yarın tamamlanacak ve futbolculara iki gün izin verilecek. Avusturya kampı ise 18 Temmuz’da başlayacak. Yeşil-beyazlı takımda, önceki akşam teknik direktör Ziya Dığan yönetiminde yapılan antrenmana Uğur Yanıkdemir katılmazken, sabah çalışmasında aldığı darbe sonucunda hafif sakatlanan Muhammed Yürükuslu dinlendirildi. Düzkoşu ve ısınma hareketleriyle başlayan, dar alanda top tekniğine dayalı çalışma ile devam eden antrenman, taktik çalışma ve açma-germe hareketleriyle sona erdi.

Kızılcahamam kampında 10 günü geride bırakan Konyaspor’da, dün sabaha yapılması gereken antrenman, öğleden sonra Karabükspor ile oynanana maç nedeniyle iptal edildi. Salonda kısa süreli kültür-fizik çalışması yapan Kartallar daha sonra dinlendiler. Bugün ise sabah ve öğleden sonra kondisyon ağırlıklı iki çalışma daha yapılacak. 
KERİC’İN TRANSFERİNDE SORUN ÇIKTI
Konyaspor yönetiminin Çek Cumhuriyeti’nin FC Sloven Liberec takımından transfer ettiği ve 3 yıllık anlaşma sağlanan Andreli Keric’in transferinde sorunu çıktı. Pazar günü Kızılcahamam kamplına katılan, ve Pazartesi gününden itibaren çalışmalara başlayan forvet oyuncusu Andrej Keric’in transferi kulübüyle olan anlaşmazlık nedeniyle askıya alındı. Güvenilir kaynaktan alınan bilgilere göre, Sloven Liberec takımı yöneticilerinin, Keric’in yerine transfer ettikleri futbolcunun sakat çıkması üzerine bu futbolcuyu geri çağırdıkları öğrenildi. Konyaspor’a henüz resmi imzayı atmayan Keric’in transferinin bitirilmesi için FC Sloven Liberec kulübü yöneticileriyle görüşmelerin devam ettiği açıklandı.
LEKİC KIZILCAHAMAM KAMPINA KATILDI
Kartal’da, Keric’in transferinin askıya alınmasıyla yeni bir forvet oyuncusu alınması gündeme geldi.. Bu konuda, Keric’in kulübüyle sorunun giderilmemesi halinde rotanın yeniden Norveçli Mohammed Abdellaoue’ya çevrileceği öğrenildi. Yeşil-beyazlı takımda, Danimarka’nın Silkeborg takımından transfer ettiği santrfor Rajko Lekic ise dün sabah Kızılcahamam kampına katıldı. Lekic için teknik adamların özel antrenman programı uygulayacaklarını bildirildi. Lekic ile bugün resmi sözleşme imzalamaya hazırlanan Konyaspor yöneticilerdi, ön libero konusunda da hedefi yeniden Şekerspor’unu genç futbolcusu İshak’a çevirdiler. başkan Bahattin Karapınar, ön libero için İshak’tan başka futbolcu transfer etmek istemediklerini belirtti.  
DOĞAN: İYİ ŞARTLARDA ÇALIŞIYORUZ
Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, Anadolu takımlarının kadrolarını güçlendirdiklerini, Konyaspor olarak bu takımlara karşı mücadele edeceklerini söyledi. Doğan, “dezavantajlarımız var, ama iddialıyız. İlk hedefimizde ligde kalmak” diye konuştu. Dün, Kızılcahamam kampında bir röportaj veren Doğan “çok iyi şartlarda çalışıyoruz” dedi. Hava sıcaklıklarından biraz zorlandıklarını, ama çalışmaların gayet iyi gittiğini belirten Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü. “Süper lige yeni çıkmamız nedeniyle sıkıntılar yaşıyoruz. Bunu, en çokta biz ve Karabük yaşıyor. En yoğun sıkıntıda bizde. Hem takımı hazır duruma getirmek, hem de transfer çalışmaları yapıyoruz. Ama, futbolcularımız sahada gayet iyi çalışarak bu sıkıntıyı en aza indirmeye çalışıyorlar. Takımda kaynaşma çok iyi.”
Transfer konusuna ve Aradoulu takımlarının ligdeki konumlarına da değinen Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan bu konularda da şunları söyledi. “Transferde daha bilinçli bir transfer politikası uyguladık. Aslında transferi bitirmiştik. Ancak, Keric’in geri dönmesiyle sıkıntı yaşadık. Karabük ve Buca bize oranla transferde daha avantajlıydılar. Biz play-off’tan çıktık. Onların transferde daha çok araştırma yapma zamanları oldu. Bununla birlikte Bucaspor’un iyi bir alt yapısı var. Bunlar avantaj. Anadolu takımları çok güçlendi. Yayın gelirlerinden gelen parayla ekonomik olarak da güçlendiler. Yaptıkları transferlerle de kadrolarını güçlendirdiler.. Örneğin Gaziantepspor, Arjantin liginin gol kralını transfer etti. Bu sevindirici bir yön. Bir Eskişehirspor çok güçlendi. Bu yıl lig çok zevkli geçecek.  Biz bu takımlarla mücadele edeceğiz. Biraz daha dikkatli transferler yapmak zorundaydık. Hem ligde kalmak, hem de önümüzdeki yıllarda Konyaspor’un önünü açmak için. Dezavantajlarımız var, ama iddialıyız. İlk hedefimiz ligde kalmaktır.”
Kızılcahamam kampını yarın tamamlayacaklarını belirten teknik direktör Ziya Doğan, 18 Temmuz’da başlayacak Avusturya kampı boyunca 4-5 hazırlık maçı oynayacaklarını söyledi. Doğan, bu rakiplerden birinin Eskişehirspor olduğunu da dile getirdi ve konuşmasını “Zamanımız çok kısa. Biraz fazla mesai harcayarak eksikliği kapatmaya çalışıyoruz” diyerek kapattı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri