Doğal yiyeceklere olan talep arttı

Çeşitli hastalıklara ve virüslere karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşların özellikle hava sıcaklıklarının daha fazla düşmesiyle birlikte doğal yiyeceklere olan ilgisi arttı.

Tezgâhlarda yer alan turşular, sirkeler, yer elması ve termiye vatandaşların bu süreçte en fazla tercih ettiği ürünler oldu. Kadınlar Pazarı Esnaflarından Hüseyin Nalbant özellikle alıç sirkesinin talep gördüğünü belirterek, “Hastalıklara karşı şifa eczanelerde değil bizim tezgâhlarımızda. Akseki’den getirdiğimiz doğal alıç sirkelerimiz ve elma sirkelerimiz birçok hastalığa karşı şifa niteliğinde” dedi.

SİRKENİN YANI SIRA YER ELMASI DA ŞİFA DEPOSU

Doğal alıç sirkesinin damar tıkanıklığını giderdiğini ve bunun yanı sıra daha birçok faydasının olduğunu dile getiren Esnaf Hüseyin Nalbant, yer elmasının da bir şifa kaynağı olduğunu vurguladı. Nalbant, “Kışın tüketilen ve birçok vatandaş tarafından bilinmeyen genellikle de zencefille zannedilen yer elması çok faydalı bir besindir. Şeker hastalığı, kalp hastalıkları gibi rahatsızlıkları önemli ölçüde azaltan yer elması, özellikle içerdiği C vitamini ile fayda sağlar” dedi. Yer elmasının yemeklerde de kullanıldığına dikkat çeken Hüseyin Nalbant, son olarak şunları söyledi: “Fazla bilinen bir besin değil. Fakat bilen kişiler severek tüketmekte. İyice yıkandığında ve toprağından arındırıldığında yemesi gerçekten zevkli bir yiyecek. Yemeklerde kullanıldığında da gayet lezzetlidir. Pirinç pilavı ile birlikte tüketilebilen yer elması, bir C vitamini deposudur.”

EYYÜB KARAKUZU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri