Doğal ve tarihi güzellikleriyle Side rehberi

Doğal ve tarihi güzellikleriyle Side rehberi

Antalya ilinin Manavgat ilçesine bağlı tatil beldesi Side. Doğal ve tarihi güzellikleri bir arada sunan Side, her yıl özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte sayısız turist ağırlıyor. Yerlisinden yabancısına herkesin ilgisini çekmeyi başaran Side, M.Ö 7. yy'da kurulmuş Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olmasıyla ayrıca önem taşıyor.

Side'nin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden başlayalım!

150 yılında inşa edilen ve mitolojide güzellik ile sanatın tanrısı olan Apollon’a ithaf edilen, merkeze 15 dakika uzaklıktaki "", Yunanlılar, Lidyalılar, Persler, Suriye Krallığı gibi çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan "Side Antik Kenti", 5-6. Yüzyıllarda inşa edilmiş agora hamamında kurulmuş "Side Müzesi",  4. Yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilen "Aspendos Köprüsü", diğer adının Nymphaeuma olduğu Romalılar tarafından inşa edilen "Anıtsal Çeşme",  3-4 metre yükseklikteki falezlerden aşağıya süzülerek gelenlere muhteşem bir görüntü armağan eden "Manavgat Şelalesi" Side'nin en güzel yerlerini meydana getiriyor. Side'nin sayısız keşfedilecek noktası var. Bu sıraladıklarımız ise mutlaka görmeden dönmemeniz gerekenlerden.

Side otelleri ve konaklama için alternatifler

Side konaklama alanında da oldukça çeşitli alternatiflere sahip. Her bütçe ve zevke uygun konaklama yeri bulabilirsiniz. Öneri olarak Kamelya K Club ex Kamelya World Holiday Village, Jadore Deluxe Hotel & Spa, Kamelya Selin Hotel, Hane Hotel, The Xanthe Resort & Spa, Sensimar Side Resort Spa, Amelia Beach Resort Hotel Spa, Adalya Ocean Hotel, Lyra Resort Hotel, Kamelya Fulya Hotel, Side Breeze Hotel, Adalya Grand Art Side, The Sense De Luxe Hotel, Heaven Beach Resort & Spa, Adalya Resort & Spa, Hane Garden Hotel, Hane Sun Hotel, Maritim Hotel Saray Regency, Lake & River Side Hotel Spa ve Port River Hotel en popüler listesinin bir kısmını meydana getirir.

Side’de yemek, içecek, alışveriş, gece hayatı ve eğlence seçenekleri

Side yemek kültürüne gelince ağırlıklı olarak Akdeniz kokularıyla harmanlandığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte tatil beldesi olduğun her damak zevkine uygun restoranları ve dünya mutfağına açılan mekanlarıyla gelenlerin hem gözünü hem de midesini doyuruyor. Q Beach Restaurant Lounge, Serenade Restaurant & Bar, Side Ocakbaşı Restaurant, Sultan Pide Kebap, Gül Restaurant, KARMA Restaurant & Night Club, Norden Restoran Bar, Orfoz Restaurant, Liman, Restaurant Lounge Club, Conny's Restaurant And Bar, Miami Restaurant & Bar, Bardo Gelato, Side Paradise Restaurant, Das Brauhaus Side, Surf Bar Restaurant ve Safran Restaurant Cafe & Bar Side'nin en ideal lezzet duraklarından.

Gece hayatının da hareketli olduğunu söyleyebiliriz. Renkli diskolarından hem keyifli sohbetler gerçekleştirebileceğiniz hem bir şeyler yiyip içebileceğiniz meyhaneleri de buranın en çok tercih edilen yerlerinden. İçlerinde en bilinenleri ise Light House. Oxyd Disco ve Miranda, Titanic. Farklı mekanlar için Side çevresindeki yerlere gidebilir ya da direkt Antalya'ya giderek daha geniş tercihler sunan mekanlarında güzel bir gece geçirebilirsiniz.

 

Side’ye ulaşım için şehirler arası mesafeler

Side İstanbul'a 775 km, Ankara'ya 527 km uzaklıkta bulunuyor. Havayolunu tercih edecekseniz önce Antalya'ya varmanız gerekiyor. Antalya Havaalanı Side'ye yalnızca 60 km uzaklıkta bulunuyor. Eğer kendi özel aracınızla gidecekseniz bazı iller ve Side arası uzaklıklar şu şekilde: Antalya Side arası yaklaşık 75 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 1 saat 20 dakika. Eskişehir-Side arası yaklaşık 493 kilometre (km) mesafede ve araçla yaklaşık 6 saat 50 dakika. Konya-Side arası yaklaşık 236 kilometre (km) mesafede ve araçla yaklaşık 3 saat. Ankara-Side arası yaklaşık 527 kilometre (km) mesafede ve araçla yaklaşık 7 saat 15 dakika. Muğla-Side arası yaklaşık 390 kilometre (km) mesafede ve araçla yaklaşık 6 saat 15 dakika. İstanbul-Side arası yaklaşık 775 kilometre (km) mesafede ve araçla yaklaşık 11 saat dakika. Tekirdağ-Side arası yaklaşık 918 kilometre (km) mesafede ve araçla yaklaşık 13 saat 30 dakika. Sakarya-Side arası yaklaşık 634 kilometre (km) mesafede ve araçla yaklaşık 9 saat. Kayseri-Side arası yaklaşık 545 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 7 saat 35 dakika. Adana-Side arası yaklaşık 494 kilometre (km) mesafede ve araçla yaklaşık 7 saat kadar sürmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri