Doğal taşlar şifa kaynağı

Günlük hayatta kullandığımız tespih, kolye, bileklik gibi aksesuarların yapıldığı doğal taşların insanların burçlarına göre kullanıldığında daha yararlı olduğu iddia ediliyor

Günlük hayatta kullandığımız tespih, kolye, bileklik gibi aksesuarların yapıldığı doğal taşların insanların burçlarına göre kullanıldığında daha yararlı olduğu iddia ediliyor.

Kendisinin 30 yıldır taşlarla uğraştığını ve her taşın ayrı bir özelliği olduğunu dile getiren Şahin Karalı, "Doğada bulunan her doğal taşın bir özelliği ve yararlı olduğu bir konu var. Bunlar stresi azaltma, bazı hastalıkları önleme ve bazılarını iyileştirme gibi olabiliyor. Kullanacağınız taşın özellikleri kadar hangi burçtan olduğunuz da önem taşıyor. Her burcun kendine göre doğal taşları, bu taşların kendine has özellikleri ve yararları var. Bunları bilerek insanlar kullanacakları taşları seçerse daha faydalı olur" dedi.
Doğadaki taşların her birinin şifa kaynağı olduğunu ve insanların bunlardan mutlaka faydalanması gerektiğini dile getiren Şahin Karalı, "Eğer Koç burcuysanız sizin taşınız amatist, agat, sitrin ve elmaztır. Boğa burcuysanız sizin taşınız kalsedon, krizoprast ve turkuazdır. İkizler burcuysanız sizin taşlarınız roz kuvars, agat, Krizoprats ve akikdir. Yengeç burcuysanız sizin taşlarınız hematit, sitrin, aytaşı ve kaplan gözüdür. Aslan burcuysanız taşlarınız amatist, kristal kuvars, agat ve turmalindir.
Başak burcuysanız taşlarınız agat, krizoprast, akik ve yeşimdir. Terazi burcuysanız taşlarınız opal, agat, kalsedon ve aquamarinedir. Akrep burcuysanız taşlarınız amatist, kristal kuvars, lal ve opsidiyendir. Yay burcuysanız taşlarınız jadiet, opal, akik, krizoprats ve turmalindir. Oğlak burcuysanız taşlarınız yosun agat, opal, kristal kuvars, lal ve malahittir. Kova burcuysanız taşlarınız kalsedon, amatist, kristal kuvars ve hematittir. Balık burcuysanız sizin taşlarınız amatist, kristal kuvars, hematitve krizoprasttır" şeklinde konuştu.

HER BİRİ ŞİFA KAYNAĞI
Taşların özellikleri ve içerdiği materyallere göre farklı rahatsızlıklara iyi geldiğini ifade eden Karalı, "Örneğin ametist vücuttaki negatif elektriği, radyasyonu ve stresi almasının yanı sıra endişe ve korkuyu yok eder. Akik taşı vücuttaki tansiyonu dengeler ve insana huzur verir. Malahit taşı, fiziksel ağrıları azaltmaya yardımcı olurken uykuyu düzenler ve vücudu canlandırır. Lal taşının ise yaşlanmayı yavaşlattığına, sanat ve bilimde üretkenliği artırdığına ve hormonsal dengeyi sağladığına inanılır.
Fiziksel yararlarının yanı sıra birçok doğal taşın şans, bereket ve huzur getirdiğine de inanılmaktadır. İnsanlar bu taşları günlük hayatta kullandıkları tespih, kolye, bileklik ve yüzük gibi vücuda temas edecek şekilde kullanırsa mutlaka faydasını görecektir" şeklinde ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri