Doğa öğrencileri iyi yerlere yerleşiyor

Hayalini kurdukları liseleri kazanarak kayıt yaptıran Doğa Okulları Konya Kampüsü mezunları, bu yıl sınava girecek yeni dönem öğrenci arkadaşlarıyla biraraya geldi.

Düzenlenen konferansta, her yıl sınavlarda rekor başarılara imza atan Doğa Okulları öğrencileri, TEOG sınavı ve çalışma prensipleri ile ilgili bilgi birikimlerini, sınavlara hazırlanan yeni dönem öğrencileriyle paylaştı. Doğa Okulları Konya Kampüsü ortaokul 8. sınıf öğrencileri, mezun Doğa’lılarla bir araya gelerek merak ettiklerini sordu, motivasyon kazandı. Doğa Okulları’nda öğrenciler, ortaokulda uygulanan, öğrencilerin akademik gelişiminin yanı sıra kişisel gelişimlerini de ortaya çıkaran SOES (Student Oriented Education System) ile eğitim görerek mezun oluyor.  Bu eğitim temeliyle, lise hayatına 'merhaba' diyen mezun Doğa Okulları Konya Kampüsü öğrencileri, TEOG sınavına stres yapmadan, korkmadan, özgüven ile girdiklerini belirtti. Galatasaray Lisesi, Konya Karatay Fen Lisesini, Burdur Fen Lisesini gibi önemli eğitim kurumlarına yerleşen öğrenciler,  bu başarıda payı olan bir diğer çalışma sistemi 'dijital asistan' uygulamasının önemine de vurgu yaptı. Doğa Okulları Konya Kampüsü’nden, Meram Fen Lisesi’ni kazanarak mezun olan Bilge Nur Üçgün, yeni dönem öğrencilerle çalışma sistemini paylaşarak;  “Günlük 100 soru ile başladım. TEOG sistemi SBS sisteminden daha kolay bir sistem. Sorularımı anlayarak çözdüm. Sabah ders çalışmaya önem verdim. Testlerin kontrolü için okulumuzun e-doğa sistemini kullandım ve başarılı oldum” dedi.

Galatasaray Anadolu Lisesi’ni kazanan Berkay Yanarateş de, günlük 300 soru çözerek çalışmaya başladığını belirterek, ‘’Senenin sonunda bu sayıyı 750 soruya çıkardım. Her gün spor yapıyordum ancak ders çalışmayı hiç bırakmadım. Süreklilik  çok önemli" diye konuştu. Burdur Fen Lisesi’ne giren Alperen Özkan ise, "Çok soru çözmeye çalışırdım. Günlük 1000 soru çözmeyi amaçladım. Önemli olan tekrar ve anlayarak soru çözmek’’ dedi. Hekimoğlu Anadolu Lisesi’ni kazanan Umut Raşit Altın da, "Konu çalışmadan soru çözmek hatam oldu. Sonraları yapamadıklarımın üzerine gittim ve daha fazla soru sayısına ulaştım" sözlerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri