Doç. Dr. Ulutürk: Hepimizin yaşadığı şehre vefa borcu var

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muammer Ulutürk, “Bu yapıların büyük bir kısmı kasıtlı bir şekilde yıkıldı” dedi.

Konya Kitap Günleri, birçok yazar ve akademisyeni ağırlıyor. Konya’da bulunan tarihi yapıları anlatan Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muammer Ulutürk, “Bu yapıların büyük bir kısmı kasıtlı bir şekilde yıkıldı” dedi.

Doç. Dr. Muammer Ulutürk, Kitap Günleri’nde ‘Kaybolan Mirasın Peşinde’ isimli söyleşi gerçekleştirdi. Ulutürk, Konya’nın birçok farklı tarihi yapılarının nasıl tahrip edildiği ve yıkıldığını anlattı.

TARİHİ YAPILARA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muammer Ulutürk, Merhaba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Konya’da bulunan birçok tarihi yapının kasıtlı bir şekilde yıkıldığını belirten Ulutürk, “Bugün yaptığımız etkinliğin amacı, Konya’da kaybolmuş, kendi elimizle kaldırdığımız tarihi mirası hatırlatmak bu bilinci yerleştirmek. Benim amacım tam olarak tarihi hatırlatmak. Hepimizin yaşadığımız şehre vefa borcu var. Ortadan kaldırılmış yapıları hatırlatmak vefa borcumuzun gereği. Dünya görüşünüz veya siyasi görüşünüz ne olursa olsun tarihi yapılara sahip çıkmamız gerekir.

Bunların hepsi bizim köklerimize götüren yapılar. Bizim kültürümüz ile bağlayan yapılar bugün harabe içinde. Bazı yapıların yıkılmasında kasıt arıyorum. Bu yapıların büyük bir kısmı kasıtlı bir şekilde yıkıldığını söylüyorum. Biz Türklerde zihniyet değişikliği olduğu zaman kendimizden öncekilere düşmanlık besleriz. Belki de bununla alakası vardır. Keşke tarihimize dokunmasaydık. Her yıl gerçekleşen Konya Kitap Günleri güzel işliyor. Bizlerde geliyoruz imza günü ve söyleyişler yapıyoruz. Konya Kitap Günleri Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri