Dobruca'daki Köy İftarı Soydaşlarla Romenleri Kaynaştırdı

Romanya'da Müslüman soydaşlarına yoğun yaşadığı Dobruca bölgesindeki Bayramdede beldesinde, soydaşlar ve Rumenler iftar sofrasında buluştu. Türk işadamlarınca kurulan Tuna Vakfı'nın düzenlediği iftar programı, kaynaşmaya vesile oldu.Romanya'da...

Romanya'da Müslüman soydaşlarına yoğun yaşadığı Dobruca bölgesindeki Bayramdede beldesinde, soydaşlar ve Rumenler iftar sofrasında buluştu. Türk işadamlarınca kurulan Tuna Vakfı'nın düzenlediği iftar programı, kaynaşmaya vesile oldu.

Romanya'da 21 yıldır din ve ırk farkı gözetmeksizin sosyal yardım ve kültürel faaliyetler düzenleyen Tuna Vakfı, Ramazan aynının ruhuna uygun programlara imza atıyor. Vakıf, 70 bin kadar soydaşın yaşadığı Dobruca bölgesindeki köy ve beldelerde iftar sofraları kurdu. Sofrada soydaşların iftar sevincine beldenin Rumen fakirleri de ortak oldu. Açık büfe servis edilen yemekler gelen konukları fazlasıyla mutlu etti.

Beraberce iftar etmenin hazzını dile getiren belde sakinleri, iftarı düzenleyenlere teşekkür etti. İftara katılan yaşlı bir kadın, "Allah hepinizden razı olsun. Ramazan çok iyi geçiyor. Havalar da güzel. Allah'a şükür Ramazan'da burada Kur'an okumayı bilen yaşlılar Kur'an okur, gençler de tarlada çalışır. Köy yerinde Ramazan böyle geçiyor." dedi.

İftar sofrasının ev sahipliğini ise Bayramdede Belediye Başkanı Cristan Gascan yaptı. İftara katılan soydaş ve Rumen belde sakinleri adına Türk işadamlarına teşekkür eden Gascan, "Zamanımızda çoğu kimsenin lafla yaptığını sizler fiilen gösteriyorsunuz. Hepimizin inandığı Allah'ın böyle bir ayda kullarından istediği işte böyle bir kaynaşmadır." dedi ve seneye iftarı kendisinin verip Türk işadamlarını çağıracağı sözünü verdi.

Tuna Vakfı Başkanı Şahin Kalafat ise belediye başkanına program sonunda plaket takdim etti.

22 milyon nüfuslu Romanya'nın Dobruca bölgesinde 70 bin kadar Müslüman soydaş yaşıyor. İftar programının düzenlendiği 2 bin nüfuslu Bayramdede (Independenta) beldesinde, 600 kadar Türk ve Tatar soydaş yaşıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri